Variatietips!
- Je kunt de kip ook vervangen door gepelde rauwe garnalen (licht gekruid met zout en peper). Deze hoef je niet eerst aan te bakken, ze garen vanzelf in de saus in de oven.
- Extra groenten toevoegen? Sperziebonen en broccoli smaken hier lekker bij.
- In plaats van mozzarella kun je ook een handje geraspte parmezaan over het gerecht strooien en gratineren in de oven.
Budgettip
- Je kunt de spinazie ook weglaten en een handje bevroren diepvriesdoperwten toevoegen. Deze garen vanzelf in de saus in de oven.
om 18:44
De smaak was heel lekker. Alleen na kwartier de kip niet,gaar en na nog n kwartier in de oven super taai. Heb je nog tips?
om 09:22
Hoi Marjolein,
Ovenrecepten zijn altijd lastig omdat elke oven anders (sneller of langzamer) werkt. Goed dat je na een kwartier de kip gecontroleerd hebt en hem iets langer in de oven heb laten zitten. Denk alleen dat een extra kwartier dan te lang is geweest. Misschien waren een extra 5 minuten ook goed geweest.
om 11:24
Het was heerlijk. Ik had verse spinazie gebruikt en er zat veel vocht onderin de schotel. Hoe kan ik dit voorkomen?
om 08:32
Hoi Gerda, spinazie laat idd veel vocht los tijdens de bereiding. Als je veel spinazie gebruikt kun je deze beter eerst even in een koekenpan verhitten en dan uit laten lekken in een zeef voordat je hem toevoegt aan de schotel. Of minder spinazie gebruiken. Je kunt de spinazie er ook apart bij serveren.
om 10:54
En ook makkelijk te vegetarisch of zelfs veganistisch te maken.
om 16:58
Hoe kan ik bewaren???
om 10:12
Afgedekt in de koelkast.
om 14:08
Ziet er lekker uit! Wat adviseer je erbij te eten? Pasta?
om 14:09
Zie de introtekst in het recept! 😉