Kip siam met broccoli, paprika en cashew

Kip siam met broccoli, paprika en cashew

Een van mijn favoriete Oosterse gerechten is deze kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten in zoete ketjapsaus. Supermakkelijk om te maken en binnen 15 minuten op tafel!

Lekker met witte rijst, of — voor een gezonder alternatief — zilvervliesrijst of quinoa.

Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in middelgrote stukken gesneden
  • 9 el sojasaus
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Stukje verse gember, geraspt (eventueel te vervangen door 1 tl gemberpoeder)
  • Sesamolie
  • Arachide- of zonnebloemolie
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 1 el rijstazijn (eventueel te vervangen door witte wijnazijn)
  • Cashewnoten
  • 1 bosje lente-ui, in ringen gesneden
  • Optioneel, 1 el maizena (zie tip in bereiding)

Verder nodig
Grote wokpan

Bereiding
Meng de kip in een kom met de 5 el sojasaus, de knoflook, gemberrasp en een klein scheutje sesamolie. Dek af en laat minimaal 15 minuten (tot maximaal een nacht) in de koelkast marineren.

Verhit een hapjes- of wokpan met een scheutje arachide- of zonnebloemolie en bak de kip op hoog vuur. Als de kip bijna gaar is schep je hem uit de pan op een bord. Zet zolang opzij.

Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje arachideolie. Roerbak de broccoli op hoog vuur circa 3 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak twee minuten mee. Voeg 4 el sojasaus, de oestersaus, rijstazijn en de cashewnoten toe. Bak nog kort verder totdat de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt. Voeg de kip samen met het vleesvocht en de lente-ui toe en warm kort door, totdat de kip gaar is. (Tip! Als de saus te zout is, kun je naar smaak warm water toevoegen. Als de saus te dun is, kun je hem binden met een glad geroerd papje van 1 el maizena en een beetje koud water. Voeg al roerend toe aan de saus (je hoeft misschien niet alles te gebruiken) tot hij gaat binden en warm nog even door.)

Schep op en serveer direct.

Kip siam met broccoli, paprika en cashew

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
15 reacties

Deel je liefde

  1. Angelique

    Was echt lekker. Gaan we zeker vaker eten.

  2. Caro

    Vraagje, bedoel je een zoete ketchup als je het hebt over soja saus of de Japanse soja (die je bij de sushi eet)

    1. Hoi Caro, ik bedoel idd de sojasaus die je bij de sushi eet.. 🙂

  3. Elvira

    Kan ik ook gewoon wokolie gbruiken ipv arachide of zonnebloemolie?

    1. Ja hoor, dat kan!

  4. Mila

    Kan ik gewoon alle marinade gebruiken of wordt dat te zout?

    1. Hoi Mila, je kunt alle marinade gebruiken! 🙂

      1. Mila

        Dankjewel! Vanavond ga ik het maken, recept lijkt me echt heerlijk :D.

        1. Leuk Mila, veel smulplezier alvast! 🙂

  5. Ine

    Het was heerlijk

  6. Fabiola

    9 eetlepels sojasaus of ketjap?
    Je schrijft “in zoete ketjapsaus”
    Sojasaus is nogal zout, en 9 eetlepels erg veel. Ik weet niet of ik nu sojasaus moet gebruiken of ketjap?

    1. Hoi Fabiola, ik bedoel echt 9 el sojasaus. De eerste 5 el gebruik je om de kip in te marineren. De overige 4 el gebruik je om de saus te maken. Als je bang bent dat het te zout is, kun je in plaats van 4 el ook minder toevoegen. Gewoon proeven tijdens het koken, dan kun je altijd nog een extra eetlepel toevoegen.

  7. Evelien

    Is er vervanging voor oestersaus? Of kun je het evt ook weglaten?

    1. Oestersaus is eigenlijk niet te vervangen. Het heeft een unieke smaak. Je kunt het weglaten, maar ik zou het echt een keer proberen. Je hoeft echt niet bang te zijn voor een oestersmaak, dat proef je niet. Oestersaus geeft die typische smaak aan Oosterse gerechten, die je anders niet krijgt. Ik beloof dat je er geen spijt van krijgt! 🙂

  8. Marleen

    Super lekker!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde