Kipburger teriyaki

Dol op broodje hamburger maar nu eens wat anders dan de ‘gewone’ runderhamburger? Deze kipburger teriyaki maakte manlief onlangs en was een grote succes! De kipburgers worden tijdens het grillen ingesmeerd met teriyakisaus waardoor ze heerlijk sappig blijven en een sticky laagje krijgen. Samen met de zoete ananas, romige kaas en frisse ijsbergsla een verrukkelijke combi!

Seizoen, Thema recepten, Barbecuerecepten, Kiprecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g kipgehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 4 el teriyaki saus (zelfgemaakt of gekocht) + extra om te bestrijken
  • 75 g panko
  • 1 eigeel
  • 3 hamburgerbroodjes
  • 3 schijven ananas, vers of uit blik
  • 3 plakken pittige, belegen kaas
  • IJsbergsla

Verder nodig

  • Grillpan of barbecue
  • Kwastje om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de grillpan of steek de barbecue aan.

Doe het kipgehakt, sjalot, knoflook, teriyakisaus, panko, een draai peper uit de molen en eigeel in een kom en kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Als het gehakt nog teveel plakt kun je wat extra panko toevoegen. Zout is niet nodig, de teriyakisaus is zout genoeg. Verdeel het gehakt in drie gelijke stukken en vorm er met je handen hamburgers van, of gebruik een hamburgervorm.

Snijd de broodje open en leg ze met de opengesneden kant even kort op de grill zodat ze mooie grillstrepen krijgen. Leg de broodjes op drie borden.

Leg de kipburgers en de ananasschijven op de grill en rooster ze aan beide kanten tot ze grillstrepen hebben en de kip gaar is. Bestrijk de kipburgers tijdens het grillen regelmatig met de overige teriyakisaus. Leg de kaas de laatste 2 minuten van de baktijd op de ananas zodat hij iets kan smelten.

Beleg de broodjes met sla, een teriyaki kipburger en een plak ananas met kaas.

Kipburger teriyaki

Kipburger teriyaki

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

    Hoi Annemiek,

    Vandaag hebben we deze burger gemaakt en het smaakte heerlijk! Ook de kinderen hebben er van genoten

    Groetjes,

    Marleen

    1. Ah, wat leuk om te horen Marleen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin