Kipfilet met brie en kersensaus

Gesponsord — “Wat eten we vandaag?”, is de eerste vraag die man- en dochterlief stellen als ze thuiskomen na een lange werk- of schooldag. Ik begrijp het wel, want het avondeten is een moment waar wij Verweij’tjes de hele dag naar uitkijken. Tijd om gezellig aan te schuiven aan de gedekte tafel en onder het genot van lekker eten en drinken de dag met elkaar doorspreken.

Het eten bepaald grotendeels de sfeer aan tafel. Valt het in de smaak, dan is iedereen blij en is het gezellig. Het streven van iedere moeder toch? Daarom probeer ik van elke maaltijd een feest te maken.

Dit keer was het een schot in de roos. Ik serveerde kipfilet gevuld met romige brie en omwikkeld met spek, geserveerd met pistachenoten en kersensaus. Lekker op een bedje van aardappelpuree en gekookte sperziebonen. Het was een tijd stil aan tafel, maar daarna brak het gesprek los. Joehoe, missie geslaagd!

Ik serveerde dit gerecht op een doordeweekse dag omdat het makkelijk te bereiden is, maar je kunt het net zo goed met Kerst serveren. Het is superfeestelijk!

Themarecepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

  1. Monique Voogd

    Vandaag zijn wij 27 jaar getrouwd, dan kook ik altijd iets bijzonders.
    We vonden het erg lekker.
    Dank je voor het recept.

    1. Gefeliciteerd met jullie trouwdag Monique! En leuk om te horen dat jullie hiervan gesmuld hebben samen. 🙂

  2. Diana

    Heeeerlijk! Omdat er brie in zit ging ik ervan uit dat de kinderen het niet lekker zouden vinden. Maar ze vonden het ook erg lekker. Dit gaan we zeker vaker maken!

    1. Leuk om te horen Diana! 🙂

  3. Sandra Boerrigter

    Super lekker dit gerecht. Ik zou dit gerecht 5 sterren geven van de 5. Dit gaan we zeker vaker eten.

    1. Leuk om te horen Sandra!

  4. Henriette49

    Dat ziet er heerlijk en feestelijk uit Annemiek!

    1. Bedankt Henriette, het smaakt ook heerlijk! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde