Kippenvleugels in sojasaus-gembermarinade

Kippenvleugels in sojasaus-gembermarinade

Dit is de perfecte snack om vanavond op tafel te zetten tijdens de (hopelijk) spannende eerste WK voetbalwedstrijd Nederland – Spanje! Of natuurlijk om gewoon van te genieten tijdens een spannende film. Gegrilde, sticky soja-gember kippenvleugels die zowel warm als koud verrukkelijk smaken!

Ingrediënten

  • 7 kippenvleugels
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
  • stukje verse gember, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el chilisaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen, in partjes voor serveren

DSC_1853_800x536

Verder nodig
Aluminium grillbakje of braadslee met rooster, bakpapier of aluminiumfolie

Bereiding
Meng de kippenvleugels en alle overige ingrediënten (behalve de limoen voor het serveren) in een kom door elkaar en laat goed afgedekt een nacht in de koelkast marineren.

DSC_1859_800x536

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier of alufolie en zet hier het rooster bovenop. Verdeel de kippenvleugels over het rooster en bestrijk met de marinade.

DSC_1935_800x536

Rooster de kip onder de grill ongeveer 15 minuten of totdat de kip gaar en goudbruin is.

DSC_1945_800x536

Bedruip de kip tijdens het braden regelmatig met de marinade. Serveer de kippenvleugels met de partjes limoen.

Enjoy!

Themarecepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. lya van gelder

    Hoi Annemiek,

    Geweldig dit recept.Vorige week hadden wij
    feest 40 jaar getrouwd(eigenlijk pas op 1 nov)
    Maar lekker een partytent op laten bouwen en
    gaan met zijn allen.

    Ik had bij kippiepan een pan vol (90 stuks) kippen
    dingen,zoals gehaktballetjes,sate en zeker weten
    deze ook.Iemand zei nog het plakt een beetje,ja
    normaal daar zal wel honing doorzitten.

    Best een leuk systeem die kippiepan,je betaalt wel
    statiegeld voor de pan maar krijg je ook keurig terug.

    Vond het wel wat, de garnalenspiezen en de amuse’s
    heb ik allemaal zelf gemaakt.Dit gaf toch wel rust voor
    mij dan

    Voor een iets kleiner gezelschap ga ik ze zeker zelf maken

    Groetjes Lya

    1. Mmmmm… Dat klinkt allemaal heerlijk Lya! Er is overigens helemaal niets mis mee om op zo’n feestje niet alles zelf te maken. Je wilt tenslotte zelf ook nog een beetje kunnen genieten van alle feestelijkheden.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde