Knoflookgarnalen van Gordon Ramsay!

Knoflookgarnalen van Gordon Ramsay!

Deze knoflookgarnalen zijn kort gebakken in pittige knoflook-chili olie; één van de lekkerste manieren om hele, ongepelde garnalen te bereiden!

Dit recept is afkomstig van de Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’.

Hoe pel ik een garnaal?
Ben je bang om garnalen te pellen of weet je niet hoe dit moet? Al doende leert men! Gewoon proberen dus is de beste manier om het te leren. Toch een kleine tip: trek eerst de kop eraf en dan de rest van het pantser door te beginnen aan de onderkant bij de pootjes. Trek daarna voorzichtig de staart eraf. Maak met een mes een inkeping over de bovenkant van de rug en verwijder het darmkanaal. Of kijk even naar dit filmpje.

Ingrediënten

  • 600 g rauwe, ongepelde garnalen
  • 3 knoflooktenen, in dunne plakje gesneden
  • 2 gedroogde rode chilipepers (of 1 tl gedroogde chilivlokken), in dunne ringen gesneden
  • 4 el olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Sap van 1 partje citroen
  • Handvol peterselie, fijngehakt
  • Citroenpartjes om te garneren

Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de olie heet worden. Voeg de plakjes knoflook en pepers toe.

DSC_1994_800x536

De knoflook moet direct gaan ‘dansen’ als het in aanraking komt met de olie. Laat in enkele seconden lichtbruin kleuren en voeg dan de garnalen toe (bij gebrek aan verse garnalen, gebruikte ik reeds gekookte diepvriesgarnalen).

DSC_1995_800x536

Draai ze een keer om en laat ze in enkele minuten roze kleuren. Draai dan het vuur uit en knijp het sap van een partje citroen erover. Schep de garnalen op een bord en serveer met vers gehakte peterselie en de overige citroenpartjes. (Ik gebruikte limoen, maar citroen past hier beter bij.)

DSC_2007_800x536

Deze knoflookgarnalen zijn perfect om op een grote schaal voor meerdere gasten te serveren als voorgerecht. Zorg ervoor dat er diverse bakjes met warm water op tafel staan om de handen in schoon te maken. Leg overal handdoekjes neer om de handen aan af te vegen en laat iedereen lekker pellen, erg gezellig! Wij aten ze als hapje, samen met mijn verrukkelijke knoflooksaus, als late night snack bij een goede film. Aanrader!

Eet smakelijk!

Wijntip van Gordon: Australische Chardonnay; Viognier; Bandol Rosé; Bourgogne Aligoté; Bordeaux Blanc

Themarecepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Visrecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
14 reacties

Deel je liefde

  1. Daphne

    Heb je wel eens geprobeerd de gamba’s af te blussen met een beetje pastis……. Heerlijk!

    1. Dat is inderdaad heerlijk Daphne! Bedankt voor de tip. 🙂

  2. Iris

    Ik ga dit zeker proberen. Knoflook en garnalen zijn een fantastische combinatie.

    Met betrekking tot de gedroogde peper: Wij kweken een paar dingen zelf in ons tuintje of binnen en een plantje met chilipepers hoort hierbij. Als de chili’s rijp zijn leg ik ze op een schaal om te drogen. Leuk als decoratie in de keuken en het hele jaar chilipepers tot je beschikking!

    1. Dat is zeker een goede tip Iris! Bedankt. Laat de garnalen je smaken. 🙂

      1. Ik vries altijd een grote bak.met chilipeper in. Ze zijn heel snel ontdooid en je kunt ze heel makkelijk snijden als ze nog niet helemaal ontdooid zijn.

        1. Klopt Margreet, dat doe ik zelf ook! 🙂

        2. Wendy

          je kunt de pepers ook raspen met een fijne rasp als de pepers nog bevroren zijn. Erg handig!

  3. Lya van Gelder-Verbrugh

    Heb even niet veel tijd.

    Maar wil toch wat kwijt over de knoflookgarnalen
    Het liefst pel ik ze zelf. even het riool eruithalen(darmkanaal)
    In de olie en knoflook laten marineren.

    Aanbakken uit de wok halen. Italiaanse roerbakgroenten
    met wat nog extra ui en knoflook, roerbakken, beetje kippenbouillon
    erbij. evt. binden. gekookte tagiatelle erbij verwarmen en de garnalen
    er voorzicht door scheppen.

    Eenvoudig, simpel en snel klaar.
    Bovendien gezond en lekker.

    1. Mmmm, klint heerlijk Lya! Ga ik zeker een keertje proberen 🙂

  4. Bij Sligro kun je de ongekookte garnalen (gepeld of niet) vinden in allerlei maten in de dievrieszakken.
    BTW – dat is toch geen platte peterselie op de foto?

    1. Hoi Paul, bedankt voor de tip! Wij hebben ze dit keer van de Appie vandaan en deze smaken ook erg goed. Natuurlijk is het nog lekkerder om verse rauwe ongepelde garnalen (dus geen diepvries) te gebruiken maar deze moet je vaak echt bij de visboer bestellen. Weer goed gezien Paul, de supermarkt had alleen deze krulpeterselie vandaar… Om nog even terug te komen op die garnalen, neem eens een keer een kijkje op de site van http://www.schmidtzeevis.nl. Hier kun je online ontzettend mooie en verse vis kopen. Het is tevens een leuk adresje om een keer een visje te eten als je toevallig in Rotterdam bent.

      1. Miriam

        Sligro heeft ook verse garnalen. Tip voor de volgende keer: indien verse garnalen niet aanwezig zijn kun je deze bestellen bij Sligro.

  5. Oooooh die wil ik! Ik ben gék op knoflookgarnalen en als je zegt dat dit de lekkerste ooit zijn, moet ik dat toch wel een keer proberen. Ziet er heerlijk uit!

    1. Hoi Sabine, ja ze smaken echt verrukkelijk!!! Dit is momenteel mijn nieuwe favoriete gerecht… 😉 Ben benieuwd hoe ze jou smaken!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde