Koolrabi frietjes met een sausje

Koolrabi frietjes met een sausje

Dit recept voor koolrabi frietjes met een sausje heb ik afgekeken van mijn moeder. Ze maakt het met enige regelmaat en iedereen is er dol op!

Koolrabi is een heerlijke seizoensgroente die nu volop verkrijgbaar is. Je kunt hem zowel rauw als gekookt eten. De zachte en licht pittige smaak doet denken aan de smaak van broccolistelen. 

Bijgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 30 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 150 ml melk
  • 1 el mosterd
  • 1 el crème fraîche

Bereiding
Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in frietjes. Voeg de koolrabi frietjes toe aan het kokende water en kook in circa 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet af en vang 150 ml van het kookvocht op. Laat de koolrabi uitlekken in een zeef.

Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Laat de bloem gedurende 1 minuut op laag/middelhoog vuur al roerend zachtjes garen. Voeg het kookvocht en de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng de saus verder op smaak met zout en peper. Laat de saus 1 minuut op laag vuur zachtjes pruttelen.

Voeg de koolrabi toe aan de saus, schep voorzichtig om en warm goed door.

Koolrabi frietjes met een sausje

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Hoogendoorn

    Is het niet iets anders dan koolraap, oranjestaafjes in kaassaus. Zo aaten wij dat altijd

  2. Ingeborg

    Hallo Annemiek,

    Vandaag jou eerste nieuwsbrief ontvangen en meteen een schot in de roos wat betreft de koolrabi. Het is mijn lievelingsgroente, dat sausje lijkt me geweldig dus je snapt het al, dat eet ik vanavond.
    Verder ga ik lekker rondkijken op jou blog en ik wens je heel veel succes en vooral inspiratie.

    Een lieve groet,
    Ingeborg.

    1. Wat leuk om te horen Ingeborg! Ik hoop dat het gesmaakt heeft! 🙂

      1. ingeborg

        Annemiek, het was heerlijk!!!

        1. Superleuk om te horen Ingeborg! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde