Krokant gebakken worst met gepofte knoflook

Krokant gebakken worst met gepofte knoflook

Ben je op zoek naar een heerlijk en makkelijk te maken gerecht dan is dit zeker iets voor jou: krokant gebakken worst met bacon en gepofte knoflook van het bakblik. Serveer met pittige aardappelpuree  en simpele maar Oh zo lekkere rode uienjus.

Ingredienten

  • 4 verse worsten van de slager
  • Salie (ik kwam er op het laatste moment achter dat ik geen salie meer had, dus heb ik tijm gebruikt)
  • 1 hele bol knoflook
  • Plakjes bacon, hetzelfde aantal als de worstjes
  • Olijfolie

Verder nodig
Bakblik

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op ieder worstje een blaadje salie en wikkel hier een plakje bacon omheen.

DSC_4640_800x402

Leg de worstjes op het bakblik. Snijd de bol knoflook doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden tussen de worst. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en hussel alles even door elkaar.

Bak de worstjes in ongeveer 20 minuten knapperig, goudbruin en gaar. Draai de worstjes halverwege de baktijd een keertje om en controleer of de knoflook niet verbrandt. Haal de knoflook eventueel eerder uit de oven of draai ze om zodat ze met de snijkant naar boven liggen. De knoflooktenen kun je naderhand zo uit de bol drukken en hebben een verrukkelijke zachte en gepofte smaak gekregen.

DSC_4675_800x447

Serveer de worstjes en knoflooktenen bijvoorbeeld met deze pittige aardappelpuree en verrukkelijke rode uienjus.

Krokant gebakken worst met gepofte knoflook

Eet smakelijk!

Tip! In plaats van de bacon om de worst heen te wikkelen, kun je de bacon ook naast de worst op het bakblik leggen. Op die manier wordt ook het vel van de worst zelf lekker krokant.

Wereldgerechten, Engelse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Lya van Gelder-Verbrugh

    dit had ik vanmiddag moeten weten.
    gewo

    on de worst gebakken en met zuurkool gegeten.

    Dit had ik vanmiddag moeten weten
    ik heb de worst gewoon gebakken en met
    zuurkool gegeten. Ik heb zo’n vermoeden
    Dat dit in combinatie met zuurkool ook best lekker is.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde