Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Een Hollands agv’tje kan ik op zijn tijd wel waarderen. Omdat we nog steeds heerlijke kropsla kunnen oogsten uit de moestuin — en ik er weleens wat anders mee wilden maken dan, uuuhm, sla — besloot ik een krop te verwerken tot stamppot. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese. Mmmm, dat wordt smullen!

Ik heb dit gerecht onder andere gecategoriseerd onder zomerrecepten omdat kropsla een zomergroente is. Echter, in de supermarkt koop je kropsla het hele jaar door. Schroom dus niet om deze stamppot ook in de herfst of winter te serveren. Ook bij koudere temperaturen word je hier erg blij van!

Wereldgerecht, Seizoen, Budget, Hollandse recepten, Stamppot recepten, Vleesrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin