Broodje visstick met remouladesaus

opslaan

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers eten? Makkelijker dan dit broodje visstick wordt het (bijna) niet. Je kunt vissticks natuurlijk zelf maken door visfilet te paneren, of je gebruikt kant-en-klare vissticks voor in de oven. Lekker makkelijk, want je hebt geen afwas. De remouladesaus maak je natuurlijk wel zelf. Dan […]

Een kijkje in de keuken week 12

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt […]

Best bekeken recepten week 12

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Luchtige chocolademousse

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. De koning van de toetjes is voor mij deze luchtige chocolademousse. Hij is fluweelzacht, romig en luchtig; precies zoals het hoort! In onderstaande video laat ik je zien hoe makkelijk hij is om te maken. Waar wacht je nog op? Hup, aan de slag!

Paasstol met amandelspijs

opslaan

Vraag me niet wat het verschil is tussen een kerst- en een paasstol, want ik heb geen idee! Volgens mij is er geen verschil. Wat ik wel weet is dat deze paasstol niet mag ontbreken bij het paasontbijt, of bij de paasbrunch. Ik besmeer hem het liefst met een dikke laag gezouten roomboter, terwijl man- […]

5x hoofdgerecht met champignons

opslaan

Mijn dochter gruwelt ervan, maar ik ben er dol op: champignons! Ik blijf ze haar aanbieden in de hoop dat ze ze in de loop der tijd toch gaat waarderen, maar tot op heden schuift ze de champignons — met eigenwijs opgetrokken neus — nog steeds vastberaden naar de zijkant van haar bord. Ach wel, ik […]

Paas pavlova met lemoncurd

opslaan

Dit dessert zit er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook fantastisch! Bros, krokant eiwitschuim (meringue) wordt feestelijk bedekt met verse slagroom en friszoete lemoncurd. Hemels! De verse frambozen en blaadjes munt maken het af. 

Vegaburger met groentefriet

opslaan

Tijdens het boodschappen doen in de supermarkt zie ik de vegetarische afdeling steeds groter groeien. Vooral de vegaburgers vind je er in alle geuren en kleuren. Bietenburgers, kaasburgers, kikkererwtenburgers, pompoenburgers: ik krijg er altijd trek van en wil ze allemaal uitproberen. Vandaag maak ik het mezelf gemakkelijk en leg een lekkere vegaburger op een hamburgerbroodje. Wat […]

Een kijkje in de keuken week 11

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt […]

Best bekeken recepten week 11

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Eiersalade met prei, oude kaas en mosterd

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Deze eiersalade met prei, oude kaas en mosterd proefde ik jaren geleden bij een La Place restaurant en ik was op slag verliefd. Nu jaren later heb ik hem eindelijk zelf gemaakt en ik ben weer net zo verliefd als toen. Deze wil je maken! 

Basisrecept meringue

opslaan

Dit basisrecept voor meringue moet iedereen in huis hebben. Meringue zijn gedroogde schuimpjes gemaakt van stijfgeslagen eiwit en suiker. Ze zijn heerlijk om zo te eten, maar ze zijn ook de basis voor tal van zoete heerlijkheden zoals bijvoorbeeld eton mess, of deze feestelijke paas pavlova’s (recept deel ik volgende week)!

9x verjaardagshapje

opslaan

Ik krijg het gebrek ervan: de typisch Hollandse kringverjaardag — mannen bij de mannen, vrouwen bij de vrouwen — en dan de hele avond over koetjes en kalfjes praten met mensen die je nauwelijks kent. Oempfff…. Ik ben er niet zo goed in. 🙁 Maar gelukkig zijn er verjaardagshapjes! En nee, dan bedoel ik niet van die half […]

Aardappelkoekjes met zalm

opslaan

Een op en top verwengerecht en heel makkelijk om te maken: aardappelkoekjes met gerookte zalm.

Mediterraanse kipstoofschotel met venkel en olijven

opslaan

Deze Mediterraanse kipstoofschotel is één van mijn favoriete gerechten om op tafel te zetten als ik gasten krijg. De voorbereiding is minimaal — je hoeft alleen wat ontspannen snijwerk te verrichten — en verder doet je fornuis of slowcooker het werk. Ik serveer dit gerecht het liefst met wat knapperig, vers brood erbij om het […]

Een kijkje in de keuken week 10

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt […]

Best bekeken recepten week 10

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Knolselderijsoep met truffelolie en croutons

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Knolselderij verdient misschien niet de schoonheidsprijs maar smaken doet hij des te meer. Het is een heerlijke, veelzijdige wintergroente. Je kunt hem stoven, bakken, pureren, roosteren, of je maakt er soep van. Mijn favoriet is deze hartverwarmende wintersoep met truffelolie en tijm. Verrukkelijk!

Spaans hapje: pinchos met zalm en ei

opslaan

Een heerlijk Spaans borrelhapje om lekker van te genieten op een zonnige dag als vandaag: pinchos met gerookte zalm en ei. Serveer met een glas gekoelde witte wijn en geniet!

6x Chinees recept – sneller dan afgehaald!

opslaan

Ik ben dol op Chinese afhaalgerechten, maar dan wel het liefst zelfgemaakt. Hieronder heb ik zes van mijn favoriete Chinese gerechten voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk makkelijk om te maken en net zo lekker (of eigenlijk nóg lekkerder) als van de afhaalchinees. Probeer maar en verras jezelf! 

Lasagne met kip en spinazie

opslaan

Lasagne is voor mij het ultieme comfort food. Een grote schaal dampende heerlijkheid om te delen met iedereen die je lief hebt. Meestal maak ik lasagne bolognese met rundergehakt, maar dit keer koos ik voor kippendijen die zachtjes garen in een rijke tomatensaus met verse spinazie. Het resultaat is verrukkelijk!

Zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche

opslaan

Ik ben dol op ovenschotels en maak ze het hele jaar door. Toch serveer ik deze zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche het liefst in de winter, als het buiten koud en guur is. Hij is namelijk hartverwarmend!

Een kijkje in de keuken week 9

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt […]

Best bekeken recepten week 9

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Video: spring rolls met garnalen

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Weer zo’n lekker gerecht dat ik eindelijk van mijn nog-te-koken-lijst kan schrappen: spring rolls! Oftewel verse loempia’s. Ze worden niet gefrituurd en zijn daardoor heerlijk licht. Je kunt spring rolls vullen met tal van verse ingrediënten. Eigenlijk alles wat je zelf maar lekker vindt. Ik vul ze met vermicelli, […]