Melanzane alla parmigiana

Een heerlijk gerecht uit de Siciliaanse keuken is deze melanzane alla parmigiana. Een eenvoudige ovenschotel met laagjes gebakken aubergine, tomatensaus en geraspte parmezaan. Eenvoudig en bomvol smaak!

Ster van het gerecht

Moeilijk om te maken is deze ovenschotel niet. Het bakken van de aubergines kost een beetje tijd, maar die zijn dan ook de ster van dit gerecht. Lekker om te serveren met knapperig ciabatta en, eventueel, een groene salade. 

Ovenschotels, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

  1. Kitty

    Vanavond deze melanzane gegeten. Niet moeilijk om te maken, zeker niet met een beetje geduld . Het bakken van de aubergines kost de meeste tijd. Maar dan is de beloning er ook naar, het gerecht is heerlijk!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Kitty! 🙂

  2. natasjameulman

    kan je ook iets anders gebruiken dan aubergine? Mijn man vind het niet lekker

    1. Je kunt het ook met courgette (en eventueel paprika) maken. Alleen is het dan geen melanzane meer. 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde