New York cheesecake

New York cheesecake

Start spreading the news

Eenvoudig en elegant, zonder poespas en met honderd procent smaak, dát is de New York Cheesecake. De subtiele citrussmaak geeft frisheid en het zure-roomlaagje op de bovenkant maakt deze Amerikaanse klassieker helemaal af.

I want to have a piece of it, New York, New York.

Gebak voor 10 personen — 30 minuten + 90 minuten in de oven + een nacht opstijven

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g mariakoekjes, ik gebruikte Bastogne omdat ik daar zo dol op ben
  • 100 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten

Voor de vulling

  • 900 g verse roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 200 g zure room
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 biologische citroen, rasp en sap
  • 4 eieren
  • 30 g bloem

Voor de topping

  • 300 g zure room
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroensap

Verder nodig
Springvorm van 23 cm, bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 130 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Smelt de boter en maal de koekjes tot fijne kruimels. Voeg de koekkruimels toe aan de boter en meng. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet zolang in de koelkast.

Klop de roomkaas, zure room, suiker, vanille-extract, citroenrasp en 1,5 tl citroensap tot een glad en romig mengsel. Klop de eieren één voor één door het roomkaasmengsel, totdat ze vermengd zijn. Voeg tot slot de bloem toe en spatel dit door het beslag. De bloem moet goed vermengd zijn, maar je moet niet langer kloppen dan nodig is.

Giet het roomkaasmengsel over de bodem van de springvorm en bak 90 minuten in de oven. (Zorg ervoor dat je onder de taart een bakblik bekleed met bakpapier schuift, de bodem van de taart kan iets gaan lekken.)

De taart is goed als hij in het midden nog lichtjes beweegt, maar wel stevig is. Zet de oven uit en laat de taart in de oven staan.

Roer na 30 minuten de ingrediënten voor de topping door elkaar en strijk dit uit over de bovenkant van de taart. Zet de taart weer terug in de oven en laat volledig afkoelen, liefst een hele nacht.

Koel de taart minimaal 2 uur in de koelkast voor serveren. Snijd de taart met een in warm water gedompeld mes, om te voorkomen dat de snijkanten gaan rafelen.

New York cheesecake
Enjoy!

Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Carry

    Wanneer moet je eigenlijk de springvorm verwijderen? Pas de volgende dag?

    1. Inderdaad Carry, de springvorm verwijder je pas de volgende dag. 🙂

      1. Carry

        Hij staat in de oven nu. Beslag was héérlijk maar ik kreeg hem niet helemaal glad. Er zaten (zachte) klontjes in. Ben dus benieuwd naar het resultaat morgen.

        1. Hoop dat ie goed gelukt is Carry! 🙂

  2. Carry

    As zaterdag hebben wij een running dinner met als thema Amerika. En wij moeten een dessert maken. Tadaaaaa!!!! Kan ik ipv vanille extract ook gewoon vanille aroma (dr Oetker) gebruiken?

    1. Hoi Carry, Vanille-extract is gemaakt van echte vanille, aroma is kunstmatig. Extract is dus lekkerder, maar je kunt zonder problemen ook aroma gebruiken.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde