Oreo cheesecake

Joehoe, ik heb weer een lekker cheesecakerecept voor je! Krijg jij er ook geen genoeg van? Dit keer bak ik een Oreo cheesecake: een knapperige bodem van Oreo koekjes en een roomzachte cheesecakevulling afgetopt met nog meer Oreo’s! 🙂

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 264 g oreo (uitdeelverpakking
  • 85 g ongezouten roomboter
  • 600 g Philadelphia roomkaas
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 125 g zure room
  • 1 el citroensap
  • 1 el vanille-extract
  • 3 eieren + 3 eidooiers
  • 1 el bloem (niet afgestreken maar met een kop erop)

Verder nodig
Springvorm 23 cm, bakpapier, hakmolen of keukenmachine, elektrische handmixer

Om de cheesecake mooi te kunnen snijden dompel je een scherp mes onder in warm water en snijd je daarmee de cheesecake in punten. Veeg het mes steeds opnieuw schoon en dompel onder in warm water voordat je opnieuw gaat snijden.

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de randen met bakpapier.

Maal de oreo’s (houd 4 oreo’s achter) tot fijn poeder in de hakmolen of keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de fijngemalen oreo’s erdoor. Verdeel de oreo’s over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet in de koelkast (bakpapiertje eronder) om op te stijven.

Doe alle overige ingrediënten in een grote kom en mix op de laagste stand tot een glad mengsel. Niet te lang kloppen, stop zodra alles goed gemengd is. Schenk het roomkaasmengsel over de oreobodem. Hak de achtergehouden oreo’s grof en strooi over de bovenkant.

Zet de oventemperatuur terug naar 120 graden en bak de cheesecake op een rooster in het midden van de oven in circa 75 minuten gaar. Schuif een bakblik met een bakpapiertje onder het rooster voor als de cheesecake gaat lekken. De cheesecake is goed als hij stevig is maar nog heel licht wiebelt in het midden. Is de cheesecake nog te wiebelig, bak hem dan 10 minuten extra en controleer opnieuw. Herhaal indien nodig.

Zet de oven uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Zet de cheesecake daarna in de koelkast en laat een nacht opstijven.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin