Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ovenpasta met romige kaassaus
Vanavond moest ik alleen eten. Manlief ging de deur uit en dochterlief lag lekker op bed. Eerst maar eens een rode wijn inschenken voor mezelf en een blik in de koelkast werpen. Snel en lekker zijn de sleutelwoorden, het wordt een makkelijk te maken ovenpasta met romige kaassaus. Yumm!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 120 g ongekookte pasta
- Handje diepvriesdoperwten
- Handje schoongemaakte, fijngesneden prei
- 100 g beenham, in blokjes of in reepjes gesneden
- 1 zakje kaassaus van Knorr
- 200 ml slagroom
- Stukje blauwaderkaas, verkruimeld
- Stukje Parmezaan, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal in. Doe de ongekookte pasta, doperwten, ham, prei en blauwaderkaas in de ovenschaal en meng door elkaar. Klop de kaassaus met 250 ml water en de slagroom los. Giet over de pasta. Bedek met parmezaanse kaas en bak ongeveer 35 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is en de pasta beetgaar.
Eet smakelijk!
Deel je liefde