Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Restje oud brood over? Niet weggooien! Deze Italiaanse pangritata is de ideale kliekjesverwerker voor oud brood! In Italië gebruiken ze pangritata als krokante broodkruim topping om over gerechten te strooien. Ze noemen het ook wel Poor Man’s Parmesan omdat het een goedkoper alternatief is voor Parmezaan. Lekker om over pasta of soep te strooien! 

Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. carla

    Hetheet trouwens pangrattato.. En niet pangritata.

    1. Hoi Carla, Italianen noemen het idd pangrattato, maar dat is eigenlijk zelfgemaakt paneermeel en vaak fijner van structuur. Kookheld Jamie Oliver noemt dit grovere broodkruim (wat je meer als topping gebruikt) pangritata.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde