Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Deze pannenkoek Hawaï wordt niet gebakken in de koekenpan maar op het bakblik in de oven, lekker makkelijk! Een ideaal gerecht om te maken wanneer je meerdere eters hebt of krijgt.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling voor deze pannenkoek. Beleg hem bijvoorbeeld ook eens met brie of geitenkaas, plakjes chorizo, salami, uitgebakken bacon en gebakken champignons, uien of prei. Mmmm…

Ingrediënten

  • 1 verse ananas of een blik ananasschijven, uitgelekt
  • 1 bos lente-ui
  • zonnebloemolie
  • zout en peper uit de molen
  • Snufje suiker
  • 150 g bloem
  • 5 eieren
  • 125 ml melk
  • 250 g mozzarella
  • 150 g gesneden beenham
  • 125 ml spa rood
  • fles zoete chilisaus

DSC_1101_645x600

Verder nodig
vierkante bakvorm (ongeveer 32×39 cm), bakpapier, keukenpapier

Bereiding

Roer de bloem, eieren, melk en een snuf suiker tot een glad beslag en breng op smaak met peper en zout. Laat het beslag een kwartier rusten in de koelkast.

Schil de ananas en snijd in niet te dikke plakken. Snijd de harde kern in het midden eruit met een mes. Leg de ananasschijven op een bord met meerdere lagen keukenpapier en leg tussen iedere laag papier wat ananasschijven zodat al het overtollige vocht kan worden opgenomen.

DSC_1105_735x600

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de lente-ui, dep droog en snijd in ringen. Bak de lente-ui even kort aan in een hete koekenpan met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en zet zolang opzij. Snijd de mozzarella in plakken en scheur de ham in iets kleinere stukken. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Roer de spa rood door het beslag en giet het beslag in de bakvorm.

DSC_1107_800x506

DSC_1112_800x536

Bak de pannenkoek ongeveer 8 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Beleg de pannenkoek met ananas, lente-ui, mozzarella en ham. Ik had nog een klein stukje brie liggen die ik er ook over verdeeld heb.

Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Druppel royaal wat chilisaus over de bovenkant en bak de pannenkoek nog 10-15 minuten of totdat de kaas gesmolten is.

DSC_1132_800x536

DSC_1153_800x422

Eet smakelijk!

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Debby

    Nou, ik vond het heerlijk! En de rest van het gezin ook en dat komt niet vaak voor. Lekkere variatie voor de standaard pannenkoeken. Top

  2. Judith

    Ik vond het erg naar omelet smaken en het deeg zag er ook eiig uit, is 5 eieren niet teveel?

    1. Deze pannenkoek smaakt inderdaad anders dan je gewend bent van een gewone pannenkoek Judith. Dat komt omdat deze pannenkoek in de oven gebakken wordt en daarom is de receptuur ook anders. Ik vind het wel erg lekker. Een ei minder zou je kunnen proberen, ik durf alleen niet te zeggen of het dan lukt en hoe het smaakt.

  3. Arja

    Kan of mag je ipv spa rood ook 250 ml melk gebruiken?
    Wat een idee, dit ga ik binnenkort maken 🙂

    1. Je kunt het proberen Arja, maar ik denk dat het resultaat met spa rood lekkerder is.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde