Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Vergis je niet: dit zijn geen gewone frietjes!

Dit zijn honderd procent zelfgemaakte frietjes bestrooid met zeezout en Parmezaan die ik serveer met kruidig, zoete basilicummayonaise.

O lordy lord, ik wil nooit meer anders!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

*Gebruik voor het lekkerste resultaat frietaardappels zoals Bintje of Frieslanders.

Verder nodig
Frituurpan met olie of vet, keukenmachine of staafmixer, fijne rasp

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in frietjes. Was de frietjes en dep ze daarna goed droog op een theedoek.

Verwarm het frituurvet tot 150 graden. Bak de frietjes in meerdere kleine porties voor, totdat ze zacht zijn. Let op — de frietjes mogen in dit stadium nog geen kleur krijgen. De frietjes zijn goed als ze boven komen drijven en beginnen te ‘zingen’. Dit duurt circa 4 tot 5 minuten. Schep de frietjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Herhaal dit totdat alle frietjes zijn voorgebakken.

Parmezaanfriet-0803

Maak de basilicummayonaise en schep in een mooi schaaltje.

Verwarm het frituurvet nu tot 180 of 190 graden en bak de frietjes weer in meerdere kleine porties goudbruin en krokant. Schep de frietjes in een schaal.

Bestrooi met wat zeezout en de Parmezaan. Serveer met de basilicummayonaise.

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Mini ruikt friet en komt polshoogte nemen.

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Enjoy!

Hoofdgerechten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde