Pasteitjes met kalkoenragout

Mijn ouders gaan ieder jaar op kerstavond naar de nachtmis en eten daarna traditiegetrouw pasteitjes met zelfgemaakte kipragout. Er is niemand die de ragout zo lekker maakt als mijn moeder. Goedgevuld met champignons, malse kip en met lekker veel verse peterselie; het was een van de eerste recepten die ik hier op KeukenLiefde met je deelde. Eigenlijk moet je niet tornen aan een goed recept, maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering. In plaats van kipragout maak ik pasteitjes met kalkoenragout! Kalkoen hoort net zo bij Kerst als de pasteitjes van mijn moeder en één plus één is twee.

Als klapper op de vuurpijl maak ik ook de pasteitjes zelf — kant-en-klare pasteitjes vind ik vaak zo’n droge hap. Nooit geweten dat dat zo makkelijk en lekker is! De pasteitjes van mijn moeder blijven onovertroffen, maar deze rakkers staan op een goede tweede plek. 

Thema recepten, Kiprecepten, Kerstrecepten, Voorgerecht, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Riny visser

    Wat schrijf je dat leuk over je moeder.
    Dank voor dit recept en van je moeder.
    Fijne dagen. Ik geniet van je recepten.
    Groetjes van Riny

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin