Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Pizza beschuitbollen
Nee Miek, nu eens geen belegde cracker als lunch, zei ik bij mezelf toen mijn ogen verlekkerd door de koelkast rolden. En ook geen tosti. Maar wat dan wel?
Ik stuitte op twee beschuitbollen. Pizza beschuitbollen? Mijn dochter knikte goedkeurend. Bingo! Supersimpel, supersnel klaar en superreuze lekker!
Lunch/snack voor 2 personen — 5 minuten + 8 minuten in de oven
Ingrediënten
- 2 beschuitbollen
- 4 tl tomatensaus
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 8 dunne plakjes chorizo
- 3 olijven, in plakjes
- 2 cherrytomaten, gehalveerd
- Verse basilicum
- Gedroogde oregano
Verder nodig
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de beschuitbollen doormidden en besmeer beide kanten met tomatensaus. Beleg achtereenvolgens met kaas, chorizo, olijven, tomaat, basilicum en bestrooi met een snufje oregano.
Bak circa 8 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en het brood licht goudbruin is.
Smakelijk!
om 10:41
Zoo leuk waar je allemaal pizza van kan maken! 🙂