Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen

Een heerlijke pizza van de bakplaat met pompoen en grote, gemarineerde knoflookgarnalen. Door ongepelde garnalen te gebruiken, blijven de garnalen lekker mals en sappig, maar toch zou ik de volgende keer gepelde garnalen op de pizza leggen. Grote, ongepelde garnalen zijn lekker om te bakken op hoog vuur, maar bovenop de pizza vond ik ze minder geschikt. Ook koelt je pizza af als jij eerst nog je garnalen moeten pellen. Ga je deze pizza maken dan zou ik dus rauwe, gepelde garnalen gebruiken (darmkanaal verwijderd) en die marineren, zo kan de marinade goed in de garnalen trekken. Hieronder geef ik dus ook de bereiding voor rauwe, gepelde garnalen in plaats van de ongepelde garnalen die je op de foto ziet. Serveer als hoofdgerecht met een salade erbij. 

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Ovenrecepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Henny Kalter

    Ziet er lekker uit. Kan ik hem ook invriezen? Wij zijn met z’n tweeën.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin