Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Vijgen zijn heerlijke (schijn)vruchten vol met vezels, vitamine A en B, calcium en kalium. De leerachtige schil moet er glad uitzien, dan weet je dat hij vers is. Onder de schil zit droog en zoet vruchtvlees met krokante pitjes. Zowel de schil als het vruchtvlees met pitjes kun je eten. Ze zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook mee koken en bakken. In zowel zoete als hartige gerechten kun je de vijg verwerken. In de winkel kom je hem helaas niet zo vaak tegen (het is een zachte vrucht die snel beschadigd), maar een vijgenstruik of -boom doet het heel goed in je eigen achtertuin. De oogsttijd is in augustus en september. Deze hartige plaattaart van bladerdeeg met verse vijg, zachte geitenkaas en parmaham is heerlijk! Serveer als hapje, voorgerecht (je kunt dan ook plakjes bladerdeeg gebruiken), of lunch.

Menu, Seizoen, Zomerrecepten, Lunch, Voorgerecht, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin