Pompoencake met roomkaasglazuur

Pompoencake met roomkaasglazuur-8546

Na het proeven van Ottolenghi’s carrot cake kon ik het idee van pompoencake niet meer loslaten. Wat met wortel kan, kan ook met pompoen, zo dacht ik. En dus ging ik aan de slag. Het resultaat mag er zijn. Misschien, heel misschien, vind ik deze pompoencake zelfs nog lekkerder dan met wortel.

Proef zelf maar. Wat vind jij?

Ingrediënten

Voor de cake

  • 160 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • 1 groot ei
  • 1 eidooier
  • 200 g zonnebloemolie (let op, in grammen!)
  • 270 g fijne kristalsuiker
  • 60 g walnoten, grof gehakt
  • 60 g gedroogde geraspte kokos
  • 135 g pompoen, grof geraspt
  • 2 eiwitten
  • Een snufje zout

Glazuur

  • 185 g Philadelphia of MonChou, op kamertemperatuur
  • 70 g boter, op kamertemperatuur
  • 35 g poedersuiker
  • 25 g honing
  • 25 g walnoten, grof verkruimeld

Verder nodig
Vierkante bakvorm, vel bakpapier, elektrische handmixer (handige mixers vind je hier)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Zeef de bloem met bakpoeder, zuitveringszout en specerijen. Klop het ei en de eidooier door elkaar.

Klop de zonnebloemolie met de fijne kristalsuiker in een kom een minuut met de mixer. Voeg kloppend op lage snelheid het eimengsel toe. Meng er de walnoten, kokos en pompoen door, gevolgd door het bloemmengsel. Meng niet te lang.

Klop met een schone mixer in een schone kom de eiwitten met het zout tot er stevige pieken ontstaan. Spatel het eiwitschuim in drie porties door het pompoenbeslag, meng niet te lang.

Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart gaar in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal hem er dan pas uit.

Klop als de taart volledig is afgekoeld de roomkaas luchtig en glad. Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker en honing licht en luchtig. Spatel vervolgens beide mengsels door elkaar. Strijk het glazuur over de taart en bestrooi met de verkruimelde walnoten.

Pompoencake met roomkaasglazuur-8552

Enjoy!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Sophie

    Zou ik dit ook kunnen invriezen incl de frosting of zou je zonder invriezen?

    1. Ik zou het zonder frosting invriezen. Heb zelf geen ervaring namelijk met het invriezen van frosting op de taart dus durf niet te zeggen hoe het eruit ziet of smaakt als hij weer ontdooit is.

  2. Ellen

    Waf voor pompoengebruik je hiervoor?

    1. Volgens mij gebruikte ik een flespompoen, maar een hokkaido pompoen kan ook.

  3. Annemarie

    Beste Annemiek,
    Zou je me kunnen vermelden welke maat de vierkanten vorm heeft.

    1. Lengte 31 cm x breedte 20 cm

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde