Pruimen crumble met kaneel en amaretto

Pruimen crumble met kaneel en amaretto

Ben je op zoek naar een makkelijk, snel te maken en superlekker dessert? Hou dan op met zoeken en duik de keuken in om deze pruimen crumble met kaneel en amaretto te maken. Je kunt de pruimen natuurlijk ook vervangen voor ander fruit zoals perzik, peer, appel, frambozen, bramen en ga zo maar door.

Ingrediënten

  • 20 pruimen
  • Kaneelpoeder
  • 4 klontjes roomboter
  • 4 el suiker
  • Amaretto, of eventueel een andere likeur die je lekker vindt
  • 1 portie kruimeldeeg

DSC_3967_800x536

Verder nog
4 kleine ovenschaaltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pruimen en verwijder de pit. Vet de ovenschaaltjes in met boter en leg in elk schaaltje 5 pruimen.

DSC_3964_800x536

Bestrooi de pruimen met wat suiker, kaneel en leg er een klontje roomboter tussen. Besprenkel met wat Amaretto en bedek royaal met het kruimeldeeg. Strooi nog wat kaneelpoeder over het kruimeldeeg.

DSC_3980_800x536

Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat het fruit zacht is en het kruimeldeeg licht begint te kleuren. Serveer de crumble eventeel met een bolletje vanilleijs of een dot geklopte slagroom.

Pruimen crumble met kaneel en amarettoEet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Zoete recepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde