Rode kool met balsamico en appelstroop

Rode kool met balsamico en appelstroop

Dit is een bijzonder lekker en smaakvol recept om rode kool te bereiden. Hoe langer je de rode kool stooft, hoe zachter en smaakvoller hij wordt!

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele rode kool
  • 1 appel
  • 100 ml rode wijn
  • 100 port
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 plakje kruidkoek, in blokjes gesneden
  • ½ el rijst*
  • 1 el suiker
  • 1 el basalmicoazijn
  • 1 el appelstroop

*De rijst zorgt dat het vocht wat gebonden wordt, je proeft hier uiteindelijk niets van terug.

Rode kool recept

Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de rode kool en appel) in een grote pan  en breng aan de kook.

DSC_5953_800x536

DSC_5955_800x536

Zet het vuur laag en laat het vocht zachtjes pruttelen. Snijd de rode kool in smalle reepjes. Ik doe dit altijd met de keukenmachine. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg de rode kool en appel toe en stoof, met de deksel op de pan, tot hij zacht is en diep donkerrood van kleur.

DSC_5967_800x536

Heerlijk met een hertenbiefstukje, stoofperen en wat gefrituurde aardappelkroketten.

DSC_5985_800x536

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
10 reacties

Deel je liefde

  1. Hanneke

    Tegenvaller: flauw, weinig smaak. Heb er uiteindelijk 3 appels in gedaan. ( in de slowcooker 9 uur op low)

  2. Emmy

    Heel lekker, maar jammer dat de jeneverbessen en kruidnagels niet meer te vinden zijn. Dat is namelijk toch even een mindere smaaksensatie in de mond….
    Heeft iemand daar een oplossing voor ?

    1. De jeneverbessen en kruidnagels kun je het hele jaar door kopen Emmy. Gewoon in de supermarkt bij de specerijen en kruiden.

      1. Hanny

        Emmy bedoelt waarschijnlijk niet terug te vinden na het koken…

        1. inge

          Ik heb bij bol van die lege theezakjes gekocht. Niet kun je heel makkelijk de kruidnagel in doen. Dichtknopen en bij het gerecht doen. Kun je makkelijk terug vinden. Ideaal.

    2. Carmen

      ik doe de ingrediënten die je niet in je mond wil hebben altijd in een thee-ei … die vis je er zo weer uit 🙂

      1. Goede tip Carmen! 🙂

  3. Nicole Giling

    Ooit had ik rode kool afgezworen omdat ik het gewoon niet lekker kreeg. Dat tij is nu gekeerd! Het was heerlijk! De tip om het langer op te laten staan heb ik wel letterlijk genomen: het heeft 2,5 uur opgestaan! Maar gezien de donkere kleur op jouw plaatje staat het bij jou nog langer aan? Hoe lang hou jij aan?
    Ik had het gecombineerd met deze: https://www.keukenliefde.nl/stoofvlees-van-belgische-chef-kok-peter-goossens Echt heel goed samen!

    1. Hoi Nicole, wat fijn om te horen dat je er zo van genoten hebt! Voor mij is het alweer even geleden, dus weet niet meer exact hoelang het opstond. Belangrijkste is om de kool net zolang te stoven, totdat hij lekker smeuig en zacht is. Volgens mij is jou dat wel gelukt… 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde