Roerei met spekjes

Roerei met spekjes is een heerlijk ontbijt- of lunchgerecht. Het is makkelijk om te maken en door de spekjes krijgt het roerei superveel smaak! Serveer op knapperig toast en bestrooi met veel verse peterselie. Smullen maar!

Geen categorie

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 8 eieren
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Zonnebloemolie

Verder nodig

  • Koekenpan

 

Roerei met spekjes

Bereiding

Rooster het brood goudbruin in een broodrooster, of in de oven. Snijd het brood diagonaal doormidden en besmeer indien gewenst met een beetje (room)boter.

Verhit de koekenpan met een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg de spekjes toe en bak op laag/middelhoog vuur langzaam goudbruin. Voeg de sjalot toe en bak enkele minuten mee tot hij zacht en glazig is.

Klop de eieren los in een kom met peper uit de molen. Zeg het vuur van de pan laag en voeg en eimengsel en de helft van de peterselie toe. Verwarm langzaam op laag vuur zodat het ei stolt. Roer regelmatig door de pan over de bodem tot het eimengsel nét gestold, maar nog wel smeuïg is. Zet het vuur uit.

Serveer de toast met het roerei. Bestrooi met de overige peterselie.

Roerei met spekjes

Roerei met spekjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin