Rustiek glutenvrij brood

Gesponsord — Er zijn weinig dingen die ik zo leuk en bevredigend vind als zelf brood bakken. Omdat ik regelmatig de vraag krijg of ik ook glutenvrije recepten wil delen, deel ik vandaag een recept voor een heerlijk rustiek, glutenvrij brood!

Waar je bij gewoon brooddeeg flink moet kneden om de gluten in het deeg te activeren is dat bij glutenvrij brooddeeg niet nodig. Even kort kneden met je hand of mixen met de deeghaken van je keukenmachine tot een samenhangend deeg is voldoende. Vervolgens laat je het brooddeeg rijzen en daarna doet de oven de rest van de magie. Simpel toch?

Als je een glutenvrij brood wilt maken en daarvoor een recept volgt van een brood mét gluten kun je het tarwemeel het beste vervangen door een mix van glutenvrije meelsoorten. Dan krijg je het beste en meest smakelijke resultaat. De glutenvrije broodmix (Mix B) van Schär is gemaakt van onder andere rijstmeel en linzenmeel en is speciaal ontwikkeld voor recepten met gist. Zo kan jouw brood of pizza eigenlijk niet meer mislukken. Ja, je moet het brood natuurlijk wel op tijd uit de oven halen.

Dit glutenvrije brood smaakt heerlijk als ontbijt met lekker beleg erop. Serveer het met een lekkere kom soep bij de lunch, of (serveer) op een borrelplankje met wat gezouten roomboter, extra vierge olijfolie en gedroogde rozemarijn als smaakmakers. Dat is smullen!

Basisrecepten, Hartige keuken, Menu, Themarecepten, Glutenvrije recepten, Ontbijtrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

  1. Sarina

    Kun je er ook kleine broodjes van maken en moet het dan minder lang in de oven? Of kun je het brood ook prima invriezen?

    1. Hoi Sarina, je kunt ook kleinere broodjes maken maar de hoeveelheid deeg is niet zoveel dus 1 groot brood heeft de voorkeur. Invriezen kan denk ik wel maar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik durf dus niet te zeggen of het brood na het invriezen nog steeds lekker is.

  2. Dominique

    Bedankt voor het receptje, ik ga het morgen zeker eens maken. Er staat de eerste keer minimaal 1 u rijzen en dan maak je er een kruis in en staat er een tweede rijs, maar hoelang moet je dit dan nog eens laten rijzen? Bedankt alvast.

    1. Dominique

      Sorry had niet goed gelezen, ik heb het gevonden. ?

  3. Angela somers

    Bedankt voor het recept vanaf dat ik weet dat ik coeliaki heb vind ik niet veel meer lekker maar dit brood is egt een aanrader heerlijk super blij ermee

    1. Superleuk om te horen Angela! 🙂

  4. Michelle

    Kan dit recept ook in de broodbakmachine?

    1. Hoi Michelle, dat durf ik niet te zeggen. Ik heb er zelf namelijk geen ervaring mee.

  5. Kirsten

    Klopt het dat je maar 1x kneed? En niet nog een tweede keer na de eerste rijs?

    1. Hoi Kirsten, dat klopt!

  6. Arlette

    Benieuwd naar de smaak. Het bakken verliep probleemloos.

    1. Leuk om te horen dat het bakken goed ging. Ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde