Mieks Special: satébroodjes

Mieks Special: satébroodjes

De zaterdagavond is voor mij pas echt compleet met een goede film en … lekkere snacks.

Bladerdeegsnacks zijn mijn favoriet; de jongens die mijn hoofd vooral op hol brengen zijn stoere kaas- en satébroodjes. (Ik heb het nog niet gedaan, maar het liefst zou ik er urenlang in baden.)

Maar helaas, de bakkersbroodjes voldoen vaak niet aan mijn torenhoge verwenverwachtingen. Nu eens te weinig vulling of veel te zout, dan weer gortdroog of moddervet; kortom nooit perfect!

Zelf maken dus. Deze satébroodjes zijn voor mij een schot in de roos! Knapperig bladerdeeg gevuld met malse stukjes kipfilet en zelfgemaakte pindasaus. De hemel gaat … Nee, verder zeg ik niets meer.

(Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar mocht je een satébroodje overhouden: ze zijn prima in te vriezen.)

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 70 g pindakaas (ik had Vita D’or Pindakaas van de Lidl, maar vind Calvé toch het allerlekkerst)
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 tl sushiazijn (toko)
  • Snufje suiker
  • Snufje gemberpoeder (toko)
  • Snufje serehpoeder (toko)
  • 1 tl sambal manis (toko)
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad

Verder nodig
Ronde kookring of vorm om uit te steken ø 11 cm, kwastje om te bestrijken, bakpapier

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak.

Breng in een pannetje ruim water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Zet het vuur uit en laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen. Haal de kipfilet uit het water en snijd in blokjes. De kipfilet is nu supermals en nét gaar, maar mocht je nog een rauw stukje tegenkomen is dat niet erg, de kip gaart straks in de oven verder.

Fruit in een ander pannetje de sjalot en knoflook zacht in wat olie en voeg dan de pindakaas, ketjap, rijstazijn, suiker, sambal, serehpoeder, gemberpoeder en net zoveel water toe, totdat je een gladde, dikke pindasaus krijgt. Voeg de kip toe aan de pindasaus en meng erdoorheen.

Satébroodjes-2847

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het bladerdeeg uit en steek er ronde ringen uit. Vorm van de overige restjes bladerdeeg een bal en rol uit tot een lap. Steek opnieuw rondjes uit, net zolang totdat al het bladerdeeg op is en je ongeveer 10 rondjes hebt.

Leg een eetlepel van de kip-satévulling op een bladerdeegrondje en vouw ze dubbel. Druk de randen dicht met een vork. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik . Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Bak 12 tot 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Mieks Special: satébroodjes
Enjoy!

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Mieks Special, Oranjerecepten, Hongaarse recepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
11 reacties

Verdeel je liefde

  1. Willeke

    Deze broodjes zij goddelijk!
    Ik nam ze altijd mee van de bakker die zijn gestopt met het maken van Saté broodjes en sinds dien gebruik ik dit recept, die broodjes van de bakker zijn er niets bij ? en zo simpel om zelf te maken ?

  2. Van der velden

    Hallo
    Kan ik de broodjes afbakken
    En s,avonds opwarmen
    Groetjes Manon

    1. Ja hoor, dat kan! Als je ze weer opnieuw opwarmt moet je ze misschien wel afdekken met alufolie om te voorkomen dat ze te bruin kleuren.

  3. Mar

    Goedemorgen, kom dit recept net tegen en het lijkt me heerlijk en zeker mijn tieners zullen dit erg waarderen! Je geeft aan dat je ze ook in de vriezer kunt bewaren, kan ik ze dan al afgebakken erin bewaren of nog ongebakken? Ik weet namelijk dat dit ook heerlijk wordt gevonden na een koude voetbaltraining in de winter 🙂 ..
    Gr. Mar

    1. Hoi Mar, je kunt ze het beste licht afbakken, laten afkoelen en dan in een diepvrieszak invriezen. Bevroren kun je ze direct in de oven opnieuw opwarmen. Ik schat op 180 graden een minuut of 20, maar dat moet je zelf even in de gaten houden.

  4. Marlous

    Hoi Annemiek, vanavond deze satebroodjes gemaakt. Ze zijn heerlijk! Bedankt voor het recept. Ze komen hier zeker vaker op tafel! Groetjes, Marlous

  5. Simone

    Heerlijk ! samen gemaakt met de ham kaasbroodjes en een knoflook soepje, echt lekker om het weekend mee in te luiden. bedankt voor het idee en het recept.

    1. Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft Simone! 🙂

  6. Silvia

    Zien er heerlijk uit, heb mijn man al beloofd ze vanavond te gaan maken!

    1. Leuk Silvia! Hopelijk hebben ze goed gesmaakt. 🙂

  7. Astrid

    Een andere heerlijke vulling is:

    300 g kipdijfilet
    3 el boemboe rode curry (bakje 100 g)
    2 el Thaise vissaus
    1 ei (gesplitst)
    1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)

    Je gooit de (rauwe) kip met de boemboe, vissaus en het eiwit in de blender, snijdt de bosui fijn en vult hier je pasteitjes mee. Dichtvouwen en hop voor 25 minuten op 180 graden de oven in. Alles gaart in de oven. Aangezien wij nogal van rode curry houden gaat de hele inhoud van het bakje erin 😉 en dan nog wat extra gember voor de smaak!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin