Slagroomtaart met kersenjam en witte chocolade

Gesponsord — Ik vind het leuk om taarten te bakken, maar ben niet echt een ster in de fijne afwerking. Slagroomrozetjes spuiten gaat nog net, maar daar houdt het ook wel bij op. Geef mij maar gewoon een rustieke taart zonder opsmuk of poespas. Die zijn wat mij betreft ook gewoon het lekkerst!

Omdat manlief al tijden zeurde — yep, mannen kunnen er ook wat van! — om zelfgemaakte slagroomtaart bedacht ik een eenvoudige, snelle variant. Luchtige biscuit gevuld met een dikke laag romige slagroom en zoete zwartekersenjam. Meer heb je toch niet nodig? Of vooruit, een beetje witte chocolade om smulfeest compleet te maken. Geloof mij maar, dan hoor je niemand meer.

Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

  1. We hebben geen wit beslag en is een weinig (ziet er uit als geel beslag met eierklonten ?) maar het is wel heel leuk om te doen.

    1. Sorry voor te veel fouten je begrijpt het wel toch.

      Lief ons

  2. Karin

    Heeft er iemand al een grotere gemaakt? Wat zou dan de juiste verhouding voor de biscuit zijn?

  3. Caroline

    Ziet er heerlijk uit en doet mij denken aan Victoria Sponge, echter zoveel werk voor taartje met doorsnede van 19 cm… die is dan ook in een keer op

    1. Valt mee hoor Caroline, door de vulling en hoogte is hij behoorlijk machtig en kun je er kleine puntjes van snijden.

  4. Anita Den Hartog

    Ik heb m met aardbeienjam gemaakt en verse aardbeien erop, heerlijk!

    1. Leuk om te horen Anita! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde