Slank & Snel: couscous met biet en spinazie

Slank & Snel: couscous met biet en spinazie

Drie of vier dagen in de week pronkt er bij ons op tafel een lekker vegetarisch gerecht. Meestal gebeurt dat onbewust. Vlees en vis koop ik eigenlijk alleen voor een speciaal recept. Bovendien ga ik dan het liefst naar de slager of visboer. Dat kost wel wat meer, maar daarvoor krijg je véél meer smaak terug. Afijn, in dit smakelijke couscousrecept met supergezonde walnoot, spinazie en bietjes dus geen vlees of vis – maar dat mis je geen milliseconde! En je zet deze heerlijkheid in slechts een paar seconden meer (tien minuten) op tafel! Zoals dat hoort op de slanke en snelle maandag … 🙂

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 140 g couscous
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 3 voorgekookte bietjes
  • 2 handen spinazie
  • Handje walnoten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 grote sinaasappel
  • 1/2 citroen of sushi-azijn
  • Olijfolie

Bereiding

Pers de sinaasappel uit en breng het sap samen met 100 ml water in een pannetje aan de kook. doe de couscous in een hittebestendige ruime schaal en giet het hete vocht erover. Laat 5 minuten staan.

Snijd de bietjes in grove stukken, de gedroogde abrikozen in smalle repen en rooster de walnoten in een droge koekenpan, totdat ze beginnen te geuren. Roer de couscous goed los met een vork en roer alle overige ingrediënten erdoor. Breng op smaak met wat olijfolie, citroensap of sushi-azijn en zout en peper.

Slank & Snel: couscous met biet en spinazie

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Johanna Brinks

    Dit wil ik morgen gaan maken. Het is denk ik lauwwarm het lekkerste of niet?

    1. Voordat wij uiteindelijk gingen eten was het koud, maar ook dan smaakt het nog heerlijk Johanna!

      1. Johanna Brinks

        Oke, want ik zat te twijfelen of ik het al vooraf zou maken ivm weinig tijd, maar het is ook zo klaar eigenlijk. De bietjes had ik al gesneden en komen uit de diepvries en ik neem pijnboompitjes ipv walnoot want anders lusten de kinderen het niet. Dan is het ook zo klaar. Ik ga toch voor de lauwe variant en dan wordt het aan tafel wel verder koud. Hebben we alle 2 geproefd. 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde