Slank & Snel: havermoutshake

Slank & Snel: havermoutshake

Havermout in een shake? De culinaire wonderen zijn de wereld nog niet uit: dat smaakt fantastisch! De frisse en romige smaak van deze havermoutshake verraste me. Sinds Quaker me uitdaagde voor de #quakerchallenge loop ik weg met havermout. Maar naast het bekende bordje warme pap, verrijkt havermout nog veel meer lekkere recepten. Zo prijken zelfgemaakte granola en mueslirepen al op mijn favorietenlijst – en daaraan toegevoegd heb ik nu ook deze havermoutshake. Krijg je ‘s morgens niets weg, shake it baby, dan is dit het perfecte ontbijt voor je. Maaktijd? Slecht 5 minuten! En de shake bevat voldoende vezels en gezonde voedingsstoffen om je lijf in volle draf te krijgen. Hoe duf je ‘s morgens ook bent, deze swingende shake maakt je springlevend!

Ontbijt, lunch of tussendoortje voor 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 el havermout, 10 minuten geweekt in heet water
  • 4 el magere yoghurt
  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • Snufje kaneelpoeder
  • Kneepje honing

Verder nodig
Blender

Bereiding
Doe de havermout met het weekwater en de yoghurt in de blender. Knijp het sap van de sinaasappels boven de blender uit en voeg de gepelde banaan toe. Voeg naar eigen smaak een snufje kaneelpoeder en een kneepje honing toe en meng alle ingrediënten tot een gladde en romige shake.

Verdeel de shake over twee glazen en serveer. Je kunt de shake voor serveren ook eerst even in de koelkast laten koelen, daar wordt -ie nog lekkerder van!

Slank & Snel: havermoutshake

Enjoy!

Variatietip!

Voeg in plaats van sinaasappel eens een flinke hand (bevroren) frambozen toe, of vervang het kaneelpoeder door cacaopoeder en geniet van een romige smoothie met heerlijke chocoladesmaak!

Ontbijtrecepten, Drankrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Hoi ik heb de fijne havermout moet je dat ook altijd in de week zetten? Hoelang kan je het in de koelkast bewaren als je een grote kan maakt.

    1. Ja, die moet je ook even weken. Ik durf niet precies te zeggen hoelang je het kan bewaren. Zolang het lekker blijft in elk geval. 😉

  2. Jopie

    Hoi Annemiek,
    Wat zonde dat je de sinaasappels uitperst! Je kunt de hele sinaasappels, zonder de oranje schil natuurlijk ;), gewoon in de blender gooien. Op deze manier heb je al lekker veel vezels te pakken en je merkt er echt niets van.

  3. Bas

    hoi, moet je de havermout ook weken als je een hogesnelheidsblender gebruikt??

    1. Ik zou het wel doen Bas.

    2. Yvonne

      Hoi ik heb de fijne havermout moet je dat ook altijd in de week zetten? Hoelang kan je het in de koelkast bewaren als je een grote kan maakt.

  4. Hoi Jolanda, ik gebruikte de rolled oats – dus de vlokken. Voeg net zoveel water toe, totdat de havermout net onderstaat en kan weken.

  5. Jolanda

    Zijn dit de normale “rolled oats” of de “steel cut oats” die je hier voor gebruikt, en hoeveel heet water gebruik je voor die 3 e l havermout?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde