Snackbrood met peer en Gruyere

Toast St. Moritz

St. Moritz (Sankt Moritz) is een – bij de elite geliefd – ski-oord gelegen aan een prachtig meer in de Zwitsers Alpen. Omdat je van al dat chique gesport in de buitenlucht stevige trek krijgt, serveren de Zwitsers als lunchgerecht vaak deze toast St. Moritz: stevig geroosterd bruinbrood, belegd met sappige plakjes peer en natuurlijk de heerlijke Zwiterse kaas Gruyère!

Lunchgerecht of hartige snack – 1 tot 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes donker bruinbrood
  • 1 grote eetrijpe peer, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • Stuk Gruyère, in plakken geschaafd

DSC_3435_800x536

Bereiding
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Rooster het brood enkele seconden, aan beide kanten onder de grill. Bestrijk het brood met de mosterd en mayonaise en beleg met plakjes peer en Gruyère.

DSC_3442_800x536

DSC_3448_800x536

Zet weer enkele minuten onder de hete grill, totdat de kaas gesmolten is en licht begint te kleuren.

DSC_3473_800x492

Eet smakelijk!

Wereldgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde