Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden. Vet de springvorm in met olie en bekleed de rand met bakpapier.
Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
Klop de eieren luchtig met de kristalsuiker en voeg dan de zonnebloemolie, de melk en het vanille-extract toe. Roer de bloem, het bakpoeder, kaneelpoeder en het zout door elkaar en zeef in drie porties boven het beslag. Spatel er luchtig doorheen.
Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de helft van de pruimen erover. Bedek met het overige beslag en de overige pruimen.
Bak 1 uur en 20 minuten in de oven. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en haal er dan voorzichtig uit.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Bestrooi de pruimencake vlak voor serveren met poedersuiker, of serveer met een dot lobbig geklopte slagroom.
Deel je liefde