Speels & Smakelijk: hawaïschuitjes

Speels & Smakelijk: hawaïschuitjes

Schip ahoy maatjes!

Als een trotse stuurvrouw stond ik in de keuken. Naar mijn liefste matroos riep ik: ‘Alle hens aan dek! Voor de lunch maken we Hawaïschuitjes!’

De kleine matroos beantwoordde mijn oproep met een diepe zucht. Wat bleek? Ella-Marie was niet zeeziek, maar wilde nu eens broodjes zonder fratsen.

Maar helaas, de zeewaardige trots van de kapitein was groot: in het dok werd getimmerd en gedaan, de zeilen werden gehesen en de broodjes gingen te water.

Toen Ella-Marie de vloot voorbij zag varen, ging ze overstag: ‘Hé, die wil ik ook!’

Kapitein en matroos genoten nog lang van een heerlijke lunch en droomden saampjes stiekem van witte stranden in verre landen.

Ingrediënten voor 4 schuitjes

  • 2 bruine afbakpistoletjes
  • 4 plakjes ham
  • 4 plakjes kaas
  • 2 plakken ananas, gehalveerd
  • 1 komkommer
  • Smeerboter

Verder nodig
4 satéprikkers, kaasschaaf of dunschiller

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de pistoletjes over de lengte doormidden en besmeer beide helften met smeerboter. Beleg elke helft met een plakje ham, half plakje ananas (of twee halve plakken kan natuurlijk ook) en bedek met kaas. Bak de pistoletjes 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin.

Snijd ondertussen de komkommer, over de lengte, in dunne linten. Zet een houten prikker in het midden van de pistoletjes en prik de komkommer eraan, zodat het lijkt op het zeil van een boot.

Serveer direct.

Speels & Smakelijk: hawaïschuitjes

Eet smakelijk!

Tip

Dit gerecht inspireerde me tevens voor een nieuwe Mieks Special: Mac & Cheese Hawaï

Kinderrecepten, Lunch

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin