Stokbroodjes met knoflookboter

Stokbrood met kruidenboter is altijd een goed idee toch? Deze stokbroodjes met knoflookboter uit de oven zijn heerlijk om als hapje te serveren, maar ook lekker bij een kommetje soep of bij een bord pasta. Ze zijn gemaakt in een handomdraai! 

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 rustiek afbak stokbrood
  • 100 g ongezouten roomboter, zacht maar net niet gesmolten
  • 1/2 sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 tl citroensap
  • Witte peper
  • Fleur de sel zeezout

Verder nodig

  • Vel bakpapier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakbik met een vel bakpapier. Snijd het stokbrood in middeldikke plakken en verdeel ze in een enkele laag over het bakblik.

Roer in een kommetje de boter, sjalot, knoflook, peterselie en citroensap door elkaar. Breng op smaak met een snufje witte peper en wat fleur de sel (knijp de fleur de sel fijn tussen je vingers voordat je het toevoegt).

Besmeer de stokbroodjes met een laagje kruidenboter. Bak in het midden van de oven circa 10 minuten, of tot de stokbroodjes goudbruin zijn. Serveer direct.

Stokbroodjes met knoflookboter

Stokbroodjes met knoflookboter

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin