Stroopwafel Monchou toetje

Snel een lekker toetje maken? Dit toetje met monchouroom, stroopwafelkruimels en karamelsaus maak je in een handomdraai!

Wereldgerecht, Dessert, Hollandse recepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(22 stemmen)
17 reacties

Verdeel je liefde

  1. Jella Smorenburg

    Hoi, mijn MonChou-slagroom-mengsel was best dun en de stukjes stroopwafel bleven er niet op liggen. Ook de caramelsaus zakte er direct doorheen. Hoe zorg ik dat het mengsel wat dikker wordt? Dank voor je reactie!

    1. Hoi Jella, wat vervelend dat het mengsel dun bleef. Ik heb het recept iets aangepast, als je de slagroom stijf klopt en dan mengt met de roomkaas moet het lukken!

    2. Kan die ook dag van te voren maken?

      1. De room kun je van tevoren maken. De laagjes maak je het beste vlak voor serveren anders wordt de stroopwafel zacht.

  2. Mariëlle

    Hoelang kun je het mengsel bewaren in de koelkast?

    1. Kitty

      Ongeveer 8 maanden

  3. Conny Snellen

    Lekker toetje ga het zeker maken

  4. rgh

    We hebben deze net gemaakt!! Hij was overheerlijk!!!! Smullen geblazen.

    1. Yeah! Superleuk om te horen! 🙂

  5. Renee

    En wat doe je uiteindelijk met de geklopte slagroom….? Dat staat namelijk nergens….

    1. Dankjewel voor je oplettendheid Renee, ik heb het direct aangepast!

    2. Marianne

      Wat voor een glazen gebruik je? Zijn het speciale dessertglazen?

      1. Marianne

        Ik zie het al staan. Slecht gelezen,sorry!

        1. Gina

          Ik ga het nu voorbereiden, kan ik de monchou beslag in een spuitzak bewaren in de koelkast. En dan vanavond serveren

          Gr Gina

          1. Dan kan Gina! 🙂

      2. inge

        Ik heb de glazen van de kleine Nutella potjes gespaard. Dit zijn hele mooie glaasjes voor zulke toetjes. Er zit ook een wit dekseltje op dus handig als je ze van te voren wil maken en af wil dekken in de koelkast.

        1. Wat een goed idee! Bedankt voor de tip! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin