Super healthy ontbijt met rijstwafel

Super healthy ontbijt met rijstwafel

Je houdt ervan of gruwelt ervan: rijstwafels! Sinds ik jaren geleden een nieuwe poging deed om wat kilo’s kwijt te raken, behoor ik tot de eerste categorie. Rijstwafels bevatten relatief weinig kalorieën (390 g per 100 g rijstwafel), zijn glutenvrij en bevatten naast rijst en zeezout geen andere ongezonde toevoegingen zoals e-nummers, of geur-, kleur-, of smaakstoffen. Het enige nadeel van rijstwafels vind ik dat je er geen vol gevoel van krijgt, maar dat kun je prima oplossen door ze te beleggen met gezonde ingrediënten die dat wel doen. Dit super healthy ontbijt met rijstwafel is niet alleen een feestje om naar te kijken, maar ook om op te eten!

Ontbijt – 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 rijstwafels
  • Smeerboter
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 4 plakjes kipfilet
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 2 hardgekookte eieren

20060120-20060120-DSC_6822

Bereiding
Besmeer de rijstwafels met boter en beleg met een plakje kipfilet en geitenkaas. Pel de eieren en snijd ze in plakken. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakken. Snijd de tomaten in plakken. Beleg de rijstwafels verder met plakjes ei, tomaat en avocado en bestrooi eventueel met wat versgemalen zout en peper.

Super healthy ontbijt met rijstwafel

Enjoy!

Ontbijtrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Bertien

    Leuk idee! Ziet er heerlijk uit. Ga ik deze week proberen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde