Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte Indische rijsttafel, of serveer gewoon als bijgerecht bij de Hollandse pot! 🙂
Toemis betekent roerbak, maar eigenlijk worden de boontjes gesmoord in plaats van geroerbakt. Het resultaat is een heerlijk mild sperzieboongerecht.
Verhit een hapjespan of koekenpan met een scheutje olie. Voeg de sjalot, knoflook, trassi, gula djawa, laos, gemberpoeder en sambal toe en bak circa 3 minuten op laag vuur tot de sjalot zacht is.
Voeg de boontjes, tomaat en de helft van de bouillon toe. Laat op middelhoog vuur zachtjes pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn en de bouillon is ingedikt. Voeg nog wat extra bouillon toe als de boontjes nog niet gaar zijn en de bouillon op is.
Verdeel je liefde