Traybake met röstirondjes, spruitjes en kip

Niks makkelijker dan een traybake voor het avondeten. Alles van één bakblik en de oven doet al het werk. Varieer met ingrediënten uit het seizoen, zo zet je steeds weer iets verrassends op tafel. Deze traybake met röstirondjes, spruitjes en kip smaakt heerlijk in de herfst-, en wintermaanden. De kipfilet leg je de laatste tien minuten van de oventijd op de groenten en röstirondjes en blijft zo lekker mals en sappig.

Familiegerechten, Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(27 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

  1. Ingeborg Möllers

    Het was heerlijk … Kipdijfilet ipv kipfilets, dat was zeker zo lekker . Kipkruiden zelf gemengd vlgs linkje ; ook lekker .
    Wel na 10 minuten de kip 5 minuten langer dan t recept (na 16-17 min was de kip gaar).
    Rösti rondjes niet heel knapperig maar door de olie/knoflook/ui wel smakelijker .
    Dit gaan we zeker nog een keer doen !

    1. Hoi Ingeborg, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft en dat je je eigen draai eraan hebt gegeven. 😀👍

  2. Renee

    Spruitjes worden droog, buitenste schilletjes taai en de röstirondjes waren heel nat door het vocht dat uit de groenten komt.
    Voor mij geen 2e keer.

    1. Hoi Renee, dat is jammer om te horen. Als je de spruitjes omhusseld met een scheutje olijfolie zullen ze niet droog worden maar juist heerlijk van smaak. Probeer alles in een enkele laag op het bakblik te leggen (dus niet gaan stapelen) en zeker de röstirondjes niet op de groenten leggen. Zo bakken ze lekker krokant.

  3. Martine

    Vanavond gegeten. Superlekker, gemakkelijk en gezond! Dit is een blijvertje

    1. Heel leuk om te horen Martine! 🙂

  4. Annette

    Het was heerlijk! De rostirondjes zijn een lekkere aanvulling.

  5. Elly

    Moet je de kip niet eerst even aanbraden?
    Zijn die na 10 minuten in de oven gaar?

    1. Hoi Elly, nee hoor, je hoeft de kip niet eerst aan te braden. Kipfilet heeft een korte bereidingstijd en is na 10 minuten in de oven (mede afhankelijk van de dikte van de kip en de oven) een heel eind op weg.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde