Tropische ananastaart

Tropische ananastaart

Soms zijn gerechten zo verrassend, dat ze simpelweg een bijzondere verpakking verdienen als presentatie. Neem bijvoorbeeld deze eenvoudige ananascake. Door de cake na het bakken ondersteboven te keren, komt de gekarameliseerde ananas bovenop te liggen en trekken alle hemelse sappen en tropische ananassmaken in de cake. Zo verander je heel snel en doeltreffend, deze eenvoudige cake in een tropische ananastaart!

Gebak – 12 tot 16 punten – 20 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten
1/3 verse ananas, harde kern verwijderd en in plakken gesneden en gehalveerd (of een klein blikje ananasschijven op siroop, uitgelekt)
6 rode gekonfijte kersen, gehalveerd
2 el rietsuiker
250 g zachte ongezouten roomboter + wat extra om vorm in te vetten
250 g fijne suiker
5 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 tl vanille extract
1 el Chinese five-spice kruiden
2 el abrikozenjam + 2 el water
Eventueel een blaadje verse munt om de taart te garneren

DSC_8749_800x530

Verder nodig
Ronde bakvorm van 22 cm, elektrische handmixer, vel bakpapier, kwast om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier in en bestrooi met de rietsuiker.

DSC_8752_800x536

Verdeel de ananas over de taartbodem en vul de gaten op met de gekonfijte en eventueel gehalveerde kersen.

DSC_8755_800x588

Klop de boter en de suiker samen tot een luchtig en romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en voeg de vanille extract en five-spice kruiden toe.

DSC_8765_800x536

DSC_8767_800x536

Klop verder tot een glad en luchtig mengsel. Spatel het bakmeel door het beslag, niet te lang roeren, en verdeel het beslag over de ananas in de taartvorm.

Bak de taart 40-45 minuten in de oven, of totdat de cake goudbruin en gaar is. Haal de taart uit de oven en keer de taart ondersteboven op een taartschaal. Verwijder voorzichtig de taartvorm en het bakpapier.

Verwarm op laag vuur in een klein pannetje de jam met het water, totdat het vloeibaar is en bestrijk de bovenkant van de taart hiermee. Hierdoor krijgt de ananas een mooi glanslaagje. Laat de taart voor het aansnijden afkoelen. Garneer de taart eventueel met een blaadje munt en serveer lauwwarm of koud.

Tropische ananastaart

Enjoy!

Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

  1. Laura

    Ik zou deze taart graag met appel maken. Kan dit en kan ik dan ook gewoon basterdsuiker of kristalsuiker op de bodem strooien?

    1. Ja hoor, dat kan prima Laura.

  2. mary

    Hallo Annemiek kan je voor deze taart ook cakemeel gebruiken groetjes mary

    1. Ja hoor, dat kan.

  3. Debby

    Is de 5-spices niet overheersend in deze taart….ziet er wel mooi uit

    1. Hoi Debby, de hoeveelheid five-spices die ik toevoeg zijn zeker niet overheersend. De kruiden zoals kaneel, steranijs en kruidnagel combineren perfect met de ananas en geven de taart diepte en warmte. De five-spices maken deze taart helemaal af. Probeer het maar… ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

      1. angie

        deze taart bevind zich nu in mijn oven en het ruikt al heerlijk , ik ken die kruiden niet wat jij gebruikt , maar ik heb voor alles wel een oplossing , daarom gebruikte ik de koekjes – speculaas kruiden en volgens mij zal dit ook heel lekker zijn , bedankt voor dit heerlijk receptje

        1. Hoi Angie, koekkruiden smaken hier inderdaad ook heerlijk bij. Goed idee!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde