Turks brood pizza met gehakt, knoflooksaus en salade

Alaaf! Stort jij je dit weekend in het carnavalsfeest? Dan wil je natuurlijk wel eerst een goede bodem leggen. Pizza of shoarma is altijd goed toch? Deze Turks brood pizza zit er een beetje tussenin. Lekker vers Turks brood belegd met gekruid gehakt, knoflooksaus en salade. De perfecte bodem voor (of na!) de carnaval!

Thema recepten, Menu, Vleesrecepten, Mannenvoer, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 groot ovaalvormig Turks brood (Turkse supermarkt)
  • Zonnebloemolie
  • 3 uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 tl suiker
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 tl shoarmakruiden zonder zout (Turkse supermarkt)
  • Tomaten frito
  • 2 el rozenharissa (die van Souq is heel lekker!)
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • 75 g geraspte kaas
  • Knoflooksaus
  • Rauwkost (gesneden sla, tomaat, komkommer, witte kool)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de uien, suiker en een snuf zout toe. Bak op laag tot middelhoog vuur 5 minuten tot de ui zacht is en begint te kleuren. Voeg het gehakt en de shoarmakruiden toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 2 el tomaten frito, 1 el rozenharissa en de peterselie toe. Het gehaktmengsel moet smeuïg zijn maar niet nat. Bak kort even mee.

Leg het Turkse brood op het bakblik en bestrijk met een paar eetlepels tomaten frito (houd de randen vrij) en wat rozenharissa. Verdeel het gehaktmengsel eroverheen en bestrooi royaal met geraspte kaas.

Bak 10 tot 15 minuten in de oven, of tot het brood goudbruin en de kaas gesmolten is. Verdeel wat rauwkost over het Turks brood en drizzle de knoflooksaus eroverheen. Snijd in stukken en serveer.

Turks brood pizza met gehakt, knoflooksaus en salade

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Agnetha

    Hallo Annemiek,

    Wat ziet dit er ongelofelijk smakelijk uit! Graag wil ik dit proberen, maar ik heb een vraagje over de rozen harissa. Is deze misschien ook te vervangen door iets anders? Ik kan het hier namelijk nergens vinden… Misschien gewone harissa en dan de hoeveelheid aanpassen…

    Groetjes Agnetha

    1. Hoi Agnetha, ja hoor, je kunt ook gewone harissa gebruiken en hoeveelheid naar smaak doseren.

      1. Agnetha

        Bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen!!!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin