Twee kleuren brownies

Twee kleuren brownies

Soms is kiezen zo ontzettend lastig! Vandaar dat ik besloot deze twee kleuren brownies te maken. Achteraf een goede keuze want deze blondies en brownies in één smaken echt verrukkelijk!

Snijd de afgekoelde twee kleuren brownies in vierkante puntjes en serveer ze op een verjaardagsfeestje, Woman Only avond of gewoon zomaar, om zelf van te genieten!

Ingrediënten
120 gram ongezouten roomboter
120 gram gezeefde bloem
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren
90 gram pure chocolade, gehakt
90 gram witte chocolade, gehakt

Verder nog nodig
vierkant bakblik (niet te groot)
bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

brownie en blondie

Roer 60 gram van de boter en de gehakte pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water tot het mengsel net is gesmolten.

brownie en blondie

brownie en blondie

Klop 75 gram suiker en 1 ei los in een kom en voeg het dan toe aan het chocolademengsel.

brownie en blondie

brownie en blondie

Spatel er voorzichtig de helft van de bloem door en zet apart.

brownie en blondie

brownie en blondie

Maak nu hetzelfde beslag alleen dan met de witte chocolade.

brownie en blondie

brownie en blondie

brownie en blondie

brownie en blondie

brownie en blondie

Schep de 2 kleuren beslag om en om in het bakblik en bak 25 tot 30 minuten in de oven.

brownie en blondie

Twee kleuren brownies

Twee kleuren brownies

Laat hem even iets afkoelen en verwijder dan de bakvorm. Laat dan op een taartrooster verder afkoelen. Tenminste, als je er zolang vanaf kunt blijven…

Enjoy!!!

Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Picknickrecepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Lydia

    Ik kom niet uit de hoeveelheden bloem je moet gebruiken per kleur? 120 voor elke of 60?

    1. 60 gram Lydia.

  2. Dank voor dit heerlijke recept. Ik heb het vandaag gemaakt, was echt zalig. Ik ben zo vrij geweest om op mijn site een linkje naar het recept te zetten. Hoop dat je het goed vind.

    Complimenten ook voor je site, ziet er goed uit. Mijn blog is nog lang niet zo ver 🙂

    Groetjes,
    Marcel

    1. Hoi Marcel,
      Leuk om te horen dat je de ‘brondies’ gemaakt hebt en dat ze lekker smaakten. Je hebt zelf ook lekkere recepten op je blog staan, ik heb hem aan de links toegevoegd 🙂 Fijne paasdagen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde