Vanillesaus (kookvideo)

Tot mijn verbazing ontdekte ik dat er nog geen recept voor vanillesaus op KeukenLiefde stond. En dat terwijl het op KeukenLiefde vol staat met recepten waarbij je deze heerlijke dessertsaus kunt serveren. Denk aan de bekende apfelstrudel, of heerlijk appelgebak.

Je kunt deze vanillesaus zowel warm als koud gebruiken. Wil je de afgekoelde vanillesaus later opnieuw opwarmen, doe dit dan kort in de magnetron of in een kookpannetje op laag vuur. Laat de vanillesaus niet meer koken, want dan gaat hij schiften. Je kunt de vanillesaus afgedekt in de koelkast circa een week bewaren.

Bekijk de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Sauzen, Basisrecepten, Thema recepten, Kerstrecepten, Zoete keuken, Dessert, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 50 ml volle melk
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillepeul

Verder nodig

  • Fijn zeefje
  • Glazen fles of pot om in te bewaren

Bereiding

Snijd de vanillepeul open en schraap de merg eruit. Verwarm de room, melk, vanillemerg en de vanillepeul in een kookpannetje op laag vuur. Laat circa 10 minuten trekken — let op: niet laten koken.

Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een romig en lichtgeel mengsel. Voeg een flinke scheut van het hete roommengsel toe aan de dooiers terwijl je goed klopt met een garde. Voeg dan al kloppend het overige roommengsel toe aan de dooiers. Doe het roommengsel weer terug in de pan en verhit al kloppend op laag, totdat het mengsel begint te binden en het schuim verdwenen is.

Om te controleren of de vanillesaus goed is roer je met een lepel door de room en trek je met je vinger een streep over de lepel. Als de vanillesaus niet uitloopt is hij goed.

Schenk de vanillesaus door een fijne zeef en bewaar in een fles of pot.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin