Vegetarische nasi goreng

Heerlijke nasi goreng maar dan zonder vlees. Dat kan! Er zijn tegenwoordig tal van vegetarische vleesvervangers die je kunt gebruiken. Zo voegde ik pulled oats toe, maar je zou ook kunnen kiezen voor vegetarische spekjes of gekruide tofureepjes. Maar ook zonder vleesvervanger is deze nasi erg lekker. Hij is namelijk goedgevuld met lekkere groente zoals witte kool, prei en wortel. Een gebakken eitje maakt het af!

Voor de lekkerste nasi goreng gebruik je reeds eerder gekookte en afgekoelde rijst. Die kun je namelijk het beste opbakken (nasi goreng = gekookte rijst die wordt gebakken). Als je dit al een dag van tevoren doet, zet je dit gerecht op de dag zelf binnen 20 minuten op tafel. Op je dooie gemak! 🙂

Wereldgerecht, Menu, Slank, Vegetarisch, Aziatische recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • Zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 175 g pulled oats (Optioneel, je kunt dit ook weglaten of vervangen door een andere vega alternatief zoals gekruide tofureepjes. Zie ook onderstaande serveertip)
  • 300 g witte kool, fijngesneden
  • 150 g winterpeen, grof geraspt
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 100 g doperwten
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 flinke tl sambal manis
  • 2 groentebouillontablets, verkruimeld (ipv tablets kun je ook nasikruiden gebruiken, maar ik vind tablets een hele lekkere smaak aan de nasi of bami geven)

Om erbij te serveren

  • Pindasaus
  • Gebakken ei
  • Gefrituurde uitjes
  • Komkommer

Serveertip! Je kunt de pulled oats in dit recept ook weglaten en apart bij dit gerecht vega saté in satésaus serveren.

Vegetarische nasi goreng

Bereiding

Dag van tevoren

Kook de rijst volgens de omschrijving op het pak. Giet de rijst af maar laat in de pan zitten. Doe de deksel op de pan en laat de rijst volledig afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Afmaken

Verhit een grote koekenpan of wokpan met een scheut zonnebloemolie. Fruit de ui op laag vuur enkele minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de pulled oats toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte kool, wortel, prei, doperwten, knoflook en sambal toe. Verkruimel de bouillontabletten erover. Bak op hoog vuur 1 à 2 minuten tot de groenten iets zachter zijn en de bouillontabletten zijn opgelost.

Roer de rijst met een vork los en voeg toe aan de groenten. Bak nog enkele minuten verder tot de rijst door en door warm is en de groenten zacht zijn.

Bak ondertussen de eieren, maak de pindasaus en snijd de komkommer in plakjes als je die erbij wilt serveren.

Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin