Verrukkelijke vistaco’s

Verrukkelijke vistaco's

Verrukkelijke Mexicaanse vistaco’s met Afrikaanse en Oosterse invloeden! Door het gebruik van geurige specerijen zoals râs al hânout krijgen deze vistaco’s een verrassend tintje. Het verslavend lekkere en pittige sausje maakt deze taco’s tot slot helemaal af!

Hoofdgerecht – 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stevige, grote witvisfilets (ik had twee mooie schelvisfilets)
  • 2 el râs al hânout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 2 el bloem
  • 1/3 spitskool of witte kool, heel fijngesneden
  • Flinke handvol kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 rode ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
  • 1 limoen + 1 extra limoen in partjes gesneden om te serveren
  • Extra vierge olijfolie + arachide- of zonnebloemolie om in te bakken
  • ½ bosje lente-ui, in ringen gesneden
  • 3 grote tortillawraps

DSC_2926_800x574

Voor het verslavend lekkere sausje

  • Paar eetlepels mayonaise
  • 1 tl harissa (hete chili-pasta, lijkt op sambal)
  • 1 tl honing

Verder nodig
Grillpan

Bereiding
Meng in een kom de tomaatjes, koriander, ui en breng op smaak met wat limoensap, olijfolie, zout en peper.

DSC_2929_800x536

Meng voor de saus de mayonaise, harissa, wat limoensap en honing door elkaar.

DSC_2931_749x600

Laat de grillpan heet worden en grill één voor één de tortilla’s aan beide kanten, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.

DSC_2934_800x536

Vouw de tortilla’s dubbel en leg ze op een bord.

DSC_2935_800x573

Dep de visfilets droog met keukenpapier. Snijd de vis in repen en kruid ze rondom met zout, peper en ras-el-hanout. Doe de bloem in een diep bord of kom en wentel de vis door de bloem.

DSC_2936_800x526

Verhit een koekenpan met een laagje arachideolie en laat heet worden. Bak de visrepen aan beide kanten, totdat ze goudbruin en glanzend vanbinnen zijn.

DSC_2942_800x536

Niet te lang bakken, anders wordt de vis droog! Leg de vis op een bord.

Vul de taco’s met de fijngesneden kool, visrepen, tomatensalsa, lente-ui en verdeel er wat saus overheen.

DSC_2944_800x584 Verrukkelijke vistaco's

Serveer met wat partjes limoen. Eet smakelijk!

Tip!
Wil je op de lijn letten? Vervang dan de mayonaise in het sausje door halfvolle mayonaise of yoghurt.

Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

  1. Katja91

    Mag ik ook effectief Sambal zelf gebruiken in plaats van Harissa? Deze hebben we namelijk nog in huis staan! Groetjes

    1. Jo hoor, dat kan uiteraard! 🙂

  2. Judith

    Heerlijk gegeten!

  3. Lekker makkelijk gerecht voor doordeweeks!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde