Video: Advocaat

Klik hier als je de video niet kunt zien. Vroeger tijdens een verjaardag of feestje mocht een glaasje advocaat met slagroom niet ontbreken. Als klein kind griezelde ik ervan, maar nu lust ik er wel pap van. 🙂 Zeker van deze zelfgemaakte advocaat: die is echt het allerlekkerst!

Video: Advocaat

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 400 g witte basterdsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 380 ml brandewijn

Verder nodig
Kookthermometer, gesteriliseerde pot of fles om de advocaat in te bewaren

Bereiding
Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit tegen de kook aan. Zet een hittebestendige kom bovenop de pan met water, maar zorg dat de pan het water niet raakt. Snijd het vanillestokje over de lengte open met een scherp mes en schraap het vanillemerg eruit. Klop de eieren, suiker en het vanillemerg in de kom tot een glad en romig mengsel.

Voeg dan al roerend met een garde langzaam de brandewijn toe aan het eimengsel. Zet de kookthermometer op de pan. Zorg dat de temperatuur niet boven de 85 graden komt, anders kan het mengsel gaan schiften.

Blijf contant roeren, totdat het eimengsel de dikte van vla, of custard heeft. Dit kan best even duren, dus neem de tijd. Laat je niet verleiden om het vuur hoger te zetten, of om even te stoppen met roeren.

Als de advocaat de juiste dikte heeft haal je de kom van het vuur. Schenk de advocaat in gesteriliseerde potten, draai de potten dicht en laat hem afkoelen.

Bewaar de afgekoelde advocaat in de koelkast. Hij is enkele weken houdbaar.

Video: Advocaat

Tip

Deze zelfgemaakte advocaat smaakt heerlijk in deze gemarmerde chocolade-advocaatcake, of in deze tiramisu-advocaattaart!

Basisrecepten, Kookvideo's, Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Dessert, Hollandse recepten, Lenterecepten, Paasrecepten, Zoete keuken, Dranken, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin