Vietnamese loempia’s met gehakt

Na de vegetarische loempia’s die ik onlangs maakte had ik nog de helft van het pak loempiavellen over. Omdat je loempiavellen na ontdooien niet opnieuw kunt invriezen en omdat ik de smaak te pakken had — in tegenstelling tot wat ik dacht zijn loempia’s helemaal niet moeilijk om te maken — besloot ik een variant met gehakt te maken. Deze Vietnamese loempia’s met gehakt en groenten zijn net zo makkelijk om te maken als de vega variant en verslavend lekker! Lekker om zo uit het vuistje te eten, of serveer als bijgerecht bij de bami of nasi. 

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Bijgerechten, Voor bij de borrel, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(15 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Lena

    Kun je ongebakken loempia’s invriezen?

    1. Loraine Patty

      Jazeker

  2. Hennie

    Misschien goed om bij de ingrediënten ook de frituurolie te noemen. Of anders bij: ” verder nodig” .
    En ik sluit me aan bij de vraag van Kim.

  3. Kim

    Kunnen de loempia’s ook in een oven of airfryer klaargemaakt worden?

    1. Marleen

      Zeker! Beetje invetten en halverwege omdraaien. Gezonde variant. Ze worden niet zo bruin maar wel knapperig.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde