Weekmenu #18

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten. Zo is er rekening gehouden met vis- en gehaktdag en natuurlijk eten we een dagje vega. Stiekem is dat mijn favoriet! 

Maandag

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan!

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Dinsdag (vega)

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas en honing

Bij pannenkoeken denk je al snel aan stroop en poedersuiker, maar je kunt er alle kanten mee op! Een variant waar ik dol op ben zijn deze spinazie pannenkoeken met geitenkaas en honing. De spinazie geeft de pannenkoeken een prachtige groene kleur en zorgt tevens voor wat vitaminen!

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas en honing

Woensdag (gehaktdag)

Gehaktballen parmigiano

In dit recept worden Italiaans gekruide gehaktballen eerst rondom op het vuur bruingebakken en daarna verder gegaard in de oven in een heerlijke tomatensaus bedekt met Parmezaan en mozzarella. Zo blijven de ballen lekker mals en sappig. ? Geloof me, deze wil je maken! Lekker met ciabatta of gekookte pasta en een groene salade.

Gehaktballen parmigiano

Donderdag

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Dit zijn mijn perfect gebakken speklappen: knapperig krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Het geheim leerde ik van mijn moeder: eerst kruiden met cajunkruiden, dan paneren met paneermeel en daarna, jawel, bakken in boter. Succes verzekerd! Heerlijk met bijvoorbeeld broccoli en bloemkool met kaassaus of rauwe andijviestamppot.

Vrijdag (Visdag)

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Deze ovenschotel met vis en Boursin zet je (inclusief oventijd!) binnen 25 minuten op tafel!

Zaterdag

Schnitzel met champignonroomsaus

Wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakte schnitzel met zelfgemaakte champignonroomsaus? Ik kan zo gauw even niks bedenken. En moeilijk om te maken is het ook al niet, dus waar wacht je nog op? Hup, gauw de keuken in en aan de slag. Dit verrukkelijke resultaat is je beloning!

Schnitzel met champignonroomsaus

Zondag

Italiaanse pantosti met pesto, mozzarella en spianata romana

De zondag moet lekker makkelijk zijn, daarom een lekkere tosti waarbij je zelf nog een heerlijke pan met tomatensoep bij kunt maken.

Italiaanse pantosti van Johan (video)

Wat lekkers om te bakken

Amerikaanse kersenkruimeltaart

Er zijn weer volop kersen verkrijgbaar en is misschien wel de lekkerste taart die ik tot nu toe ooit gemaakt heb, Amerikaanse kersenkruimeltaart! Alle lagen in deze taart zijn perfect in balans, de knapperige bodem en korst, zoete kersenvulling en krokant zoete kruimels om het af te maken. ‘Heavenly delicious cherry crumble pie!’

Amerikaanse kersenkruimeltaart

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

  1. Ivy

    Ziet er smakelijk uit! De kersentaart en de pastaovenschotel met vis staan op het menu voor volgende week.

    Waar ik erg behoefte aan heb zijn maaltijden die ik de dag van te voren kan bereiden (en liefst niet al te veel werk) en dan ’s ochtends in de oven kan zetten. Ik programmeer de oven dan dat hij op een bepaalde tijd klaar moet zijn. Of maaltijden die ik echt alleen maar hoef op te warmen (niet nog rijst koken ofzo). Bij bijv. de pastaschotel denk ik dat het niet lekker is om hem twee keer af te bakken, omdat de vis dan droog wordt bij het opwarmen en de pasta en broccoli overgaar. Maar ik wil ook niet rauwe vis een dag op kamertemperatuur laten staan. Ook lasagna wordt er bij mij niet lekkerder op als deze na een keer afbakken nog een keer opgewarmd moet worden in de oven. Het lastige is namelijk dat ik de oven niet apart kan voorverwarmen (want ik ben er niet), zodat de maaltijd nóg langer in de oven staat. Ik ben benieuwd of je toevallig nog wat tips hebt.

  2. Joop

    Ziet er weer heel erg lekker uit. Wij volgen al weken je weekmenu en tot op heden nog geen klagen. Recepten kloppen altijd en zijn erg smaakvol. En met die “slanke” weekmenu’s zijn we zelfs al iets afgevallen, haha

    1. Wat superleuk om te horen Joop! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde