Weekmenu 20-2019

Weekmenu 20-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Mocht je vanavond de barbecue aansteken en nog op zoek zijn naar een lekker bijgerecht: deze tortellinisalade met chorizo, komkommer en tomaat is een aanrader! Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht serveren met wat stokbrood erbij of serveer als bijgerecht bij de barbecue.

Tortellinisalade met chorizo, komkommer en tomaat

Dinsdag

Weinig tijd om te koken maar toch lekker en gezond eten? Makkelijke dinsdag it is! Omdat ik dol ben op ovengerechten én omdat het lente is gebruik ik soms de kant-en-klare ovengroenten van Jumbo. Dit keer een lekkere mix van zoete aardappel, cherrytomaten, groene aspergetips en witte kaas die zo de oven in kan. De laatste tien minuten van de oventijd schuif ik er nog een visje bij in de oven. Zo is alles tegelijk klaar en heb ik geen gedoe met potten of pannen. Het recept vind je hier!

Groente en vis uit de oven

Woensdag

Zelfgemaakte kipsaté oftewel saté ajam smaakt echt veel lekkerder dan kant en klaar gekocht. Het is bovendien ontzettend makkelijk om te maken!

Het liefst eet ik de kipsaté van de barbecue met een schepje zelfgemaakte coleslaw. Als het geen barbecue weer is kun je de saté ook prima binnen in de grillpan bereiden. Erg lekker bij de bami of nasi. De saté marinade kun je overigens ook gebruiken om garnalen of varkenshaas in te marineren. Op deze manier kun je zelf ook heel makkelijk saté udang (garnaal) of saté babi (varken) maken!

Het geheim van de allerlekkerste saté is simpel. Gebruik goed vlees, een lekkere marinade en geef de marinade ruim voldoende tijd om in het vlees te trekken. Maak de marinade dus een dag van tevoren en marineer het vlees een nacht in de koelkast.

Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Donderdag

Ik ben dol op zachte tortillawraps en heb ze altijd standaard in huis. Zo gebruik ik ze voor quesadilla (een soort Mexicaanse tosti) als lekker lunchgerecht, rol ik ze op met zalm of carpaccio als feestelijk verjaardagshapje, of vul ik ze met tal van verschillende ingrediënten en gratineer ze in de oven als smakelijk hoofdgerecht.

Maar nog nooit eerder maakte ik deze Mexicaanse wraps gevuld met gehakt en sperziebonen. Oké, die sperziebonen zijn misschien niet echt Mexicaans, maar wel erg lekker! 🙂 De Mexicaanse kruidenmix kun je kant-en-klaar kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken. Da’s veel lekkerder wat mij betreft. Het recept vind je hier.

Vrijdag

Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is een platte, ronde koek gemaakt van geraspte aardappel die krokant is gebakken in de koekenpan. Moeilijk om te maken is het niet. Voor het lekkerste resultaat worden de aardappels eerst met schil gekookt en daarna gepeld. Zo behoudt de aardappel al zijn smaak!

Je kunt de aardappels al een dag van tevoren koken en pellen. Zo hoef je de aardappels voordat je aan tafel gaat alleen nog maar te raspen en te bakken. Daarna word je beloond met de lekkerste aardappelrösti die je ooit hebt gegeten! Serveer als onderdeel van een hoofdgerecht met vis, kip, vlees, iets vega’s en groenten.

Aardappelrösti

Zaterdag

Ontbijtrecepten deel ik niet zoveel op KL omdat ik zelf niet echt een ontbijter ben. Althans, een boterham met hagelslag of pindakaas zul je mij ’s ochtends niet snel zien eten. Noem me verwend, maar ik pak graag uit met het ontbijt. Geef mij maar pancakes, roerei, een roombotercroissant, of deze prachtige ontbijt trifle met bosvruchtensaus, Griekse yoghurt en zelfgemaakte granola! Dat is smullen geblazen!

Ontbijt trifle met yoghurt en granola

Zondag

Hoewel ik geen ontbijter ben zijn er toch enkele ontbijtjes waar mijn hard sneller van gaat kloppen. Na het succes van de mini-croissantquiche (zowel hier in huize Verweij als online) had ik de smaak te pakken. In plaats van croissantdeeg gebruik ik dit keer witbrood (bruinbrood kan natuurlijk ook). Het resultaat is een krokant broodbakje gevuld met ontbijtspek en ei.

Heerlijk als ontbijt of pak hem in en mee mee als snack voor onderweg of een picknick!

Broodquiche met spek en ei

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin