Weekmenu #25

Weekmenu #25

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (budget)

Is jouw komkommeroogst dit jaar zo goed gelukt dat je van gekkigheid niet meer weet wat je ermee aan moet? Maak dit eenvoudige eenpansgerecht met rijst en komkommer!

Eenpansgerecht met rijst en komkommer

Dinsdag (vega)

Veel Hollanders zijn dol op stamp, zo ook wij Verweij’s. Boerenkool-, zuurkool- en andijviestamp zijn onze winterfavorieten, maar deze Italiaanse spinaziestamppot smaakt vooral heerlijk in de zomer! Breng de aardappelpuree smeuïg op smaak met zelfgemaakte knoflookolie in plaats van melk, en je geniet van een verrukkelijk Mediterraanse smaak.

Italiaanse spinaziestamppot

Woensdag (gehaktdag)

Ik ben dol op de Oosterse keuken en vooral nasi en bami zet ik regelmatig op tafel. Vaak voeg ik kipfilet, of ham- of spekblokjes toe maar deze bami met gehakt is ook een aanrader!

Donderdag

Het is alweer even geleden dat ik dit gerecht maakte, maar bij het zien van de foto’s begin ik direct weer te watertanden: een ovenschotel met kip en champignonsausComfort food op zijn best! Lekker met gebakken aardappels of gekookte pasta en een groene salade.

Ovenschotel met kip en champignonroomsaus

Vrijdag (visdag)

Ik ben dol op deze zalmburger die ik steevast maak van een restje aardappelpuree. Ik gebruik het liefst een combinatie van verse zalm en gerookte zalm, dat geeft namelijk een extra volle smaak! Probeer maar. Serveer de zalmburger met een kloddertje chilimayonaise, wat pittige waterkers en partjes citroen. Meer heeft -ie namelijk niet nodig.

)

Zaterdag (soepdag)

Deze heerlijke Duitse snijbonensoep is gemaakt volgens het recept van mijn moeder die dit op haar beurt weer van haar moeder heeft overgenomen. Het is een heel eenvoudige soep om te maken en door de toevoeging van aardappel en worst een echte maaltijdsoep. Mijn Duitse oma, die helaas niet meer bij ons is, trok vroeger ook altijd een stukje spek mee in de soep. Deze werd later in plakken gesneden en op brood met mosterd geserveerd bij de soep.

Duitse snijbonensoep - Schnippelbohnensuppe

Zondag (bakdag)

Zin om een lekkere taart te maken die niet in de oven hoeft? Deze zachte perzikkwarktaart is een aanrader! Gebruik het liefst verse perzik voor deze taart maar perzik uit blik kan eventueel ook.

Perzik kwarktaart met lange vingers

Zin om de barbecue aan te steken en inspiratie nodig? Hier vind je alle barbecuerecepten bij elkaar!

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde