Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Witte-chocoladecheesecake met oreobodem
Binnenkort een feestje of verjaardag? Met deze taart kan het feest pas echt beginnen!
Vroeger was monchoutaart met kersenvlaaivulling mijn onbetwiste taartfavoriet, maar inmiddels is de lijst wat langer. Deze witte-chocoladecheesecake met oreobodem mag op de favorietenlijst niet ontbreken. Gewoon zo smaakt hij al heerlijk, maar gegarneerd met vers zomerfruit en witte-chocoladeoreo’s kan het smulfeest pas echt losbarsten!
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten
om 15:16
Hoi Annemiek, zou je ook wat rood fruit kunnen meebakken (zoals frambozen, blauwe bessen of bramen) of wordt dan de taart “te nat”?
om 11:30
Eergisteren deze cheesecake gebakken en ik had de springvorm een aantal keer op het aanrecht laten vallen zoals beschreven, maar na het bakken in de oven is ie zo hoog gerezen en is de roomkaasvulling alsnog ‘gescheurd’ toen ie weer inzakte op kamertemperatuur.. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit de volgende keer niet gebeurd?
om 09:50
Hoi Anouk, heb je de conventionele ovenstand (onder- en bovenwarmte) gebruikt en niet de heteluchtoven? Bij hetelucht zal hij te snel rijzen wat niet de bedoeling is. Mijn ervaring leert dat elke oven anders werkt, dus misschien dat de temperatuur met jouw oven dan toch lager moet. Probeer de volgende keer de ovenstand iets lager te zetten, dan zal hij minder hard rijzen.
om 13:52
Ik heb inderdaad boven- en onderwarmte gebruikt en 65 minuten op 150 graden. Voor de volgende keer zal ik dan proberen de temperatuur wat lager te zetten. Bedankt voor je hulp!
om 20:52
Kun je dit 2 dgn van te voren maken ? Heb de taart vrijdag nodig maar alleen tijd om hem woensdag te maken , alvast bedankt ?
om 09:26
Hoi Janneke, dat kan hoor, geen probleem!
om 10:48
Prima recept, heb de zure room ingeruild voor creme fraiche.
om 20:01
Bij stap 5; Leg hem op een rooster en laat afkoelen; bedoel je dan in de taartvorm of zonder taartvorm?
om 21:24
In de taartvorm! 🙂